Şiddete Karşı Sessiz Çığlık...

Bodrum’da genç tiyatrocular, şiddetin her türüne dikkat çekmek için “Sessiz Çığlık” adlı bir gösteri sundu.

Şiddete Karşı Sessiz Çığlık...

Bodrum Tiyatro Merkezi Derneği’nce her türlü şiddete dikkat çekmek amacıyla “Sessiz Çığlık” adlı bir gösteri sunuldu. Derneğin genç tiyatrocularının Belediye Meydanı’nda sundukları sessiz gösteride kadına, erkeğe, çocuğa uygulanan şiddet temsili olarak gösterildi. Etkinlikte ayrıca çocuk gelinlere de dikkat çekildi. 

Yaklaşık 15 dakika süren gösteriyi meydandan geçen yerli ve yabancı turistler de ilgiyle takip etti. Kimi turistler de gösteriyi sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı. 

Genç tiyatrocular, gösteri sonunda şiddet karşıtı yazıların olduğu dövizler tutup hep bir ağızdan “Bodrum Tiyatro Merkezi Derneği olarak şiddetin her türlüsünü kınıyoruz” dediler. Gençlerin bu sözleri, gösteriyi izleyen kalabalık tarafından alkışlandı. 

Tiyatronun kurucusu Reşat Selek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Baktık ki; şiddete karşıyız ama sadece kadınlara karşı şiddete karşıyız. Oysa çocuklara şiddet var, çocuk gelinlerimiz var. Erkeğe şiddet var. Ağaçlara, çiçeklere, hayvanlara şiddet var. Bizim çocuklarımız şiddetin her türlüsüne karşı olmalı diye düşünerek böyle bir çalışma yapmak istedik. Şiddetin sadece kadınlarla sınırlı olmadığını gösterelim. Mesela Bodrum’da bir dünya yangın oldu. Bize göre bu bir şiddet. Biz şiddeti hayatımızdan çıkaralım diye böyle ufak bir gösteri sunmaya karar verdik. Sağ olsunlar, kaymakamımız, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz bize müsaade ettiler. Biz de size bu ufak gösteriyi sunduk.”

Bodrum Tiyatro Merkezi Derneği hakkında da bilgiler aktaran Selek, şöyle dedi:

“Bu dernek 3 yıl Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerini çabalarıyla kurulmuş amatör bir tiyatro merkezi idi. Artık amatör değiliz. Çünkü çok değerli hocalarımız da bizimle çalışıyor. Şu gördüğünüz oyun sadece 3 günde çıktı. 3 günde çıktığına göre, bu çocukları da yetiştirebildiğimize göre demek ki başarmışız. Amaç çocukların ileriye dönük düşünme yeteneklerini, kabiliyetlerini, başarılarını tiyatroyla arttırmak. Bu çocuklarımız şimdi gerçekten düşünüyorlar, karar veriyorlar ve uyguluyorlar.”