Su Tankerleri Kontak Kapattı

Bodrum'da su kuyularından tankerle su taşımacılığı işi yapan 15 kişi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından kendilerine 150 ila 210 bin lira arasında değişen ton bazındaki su kullanım bedelini çok buldukları gerekçesiyle kontak kapattı. Yetkililerce konuyla ilgili bilgi alınırken, nakliyeciler kullanım bedelinin cüzi rakamlara inmeden su taşıma hizmeti vermeyeceklerini söyledi.

Su Tankerleri Kontak Kapattı

Yalıkavak bölgesinde kuyulardan otellere ve sitelere su taşıma hizmeti sağlayan nakliyeciler kontak kapattı. Ton bazında su hizmet bedelinin MUSKİ tarafından 150 ila 210 bin lira arasında kendilerine tebliğ edildiğini söyleyen nakliyeciler duruma isyan etti. Bedeli yüksek bulduklarını ve rakamın daha uygun seviyelere inmesini istediklerini belirten nakliyeciler sorun çözülmeden su taşıma hizmeti vermeyeceklerini belirtti. 

Yalıkavak’ta bir araya gelen 15 nakliyeci basın açıklaması yaparak rahatsızlıklarını dile getirdi. Bölge gelen MUSKİ yetkilisi talepleri dinleyerek, sorunun en kısa zamanda çözümü için durumu genel merkeze bildirileceğini belirtti. 

“DSİ’DE BEDEL 10 BİN İLA 18 BİN ARSINDAYDI”

Daha önce DSİ‘ye su kullanım bedelinin ödendiğini ve rakam 10 ila 18 bin arasında değiştiğini söyleyen Özgür Aydemir, “Yalıkavak bölgesinde su sorunları oluyor bizde 15 kamyoncu olarak bu soruna çözüm bulmak adına hizmet veriyoruz. Bu hizmet ile ticaret yapıyoruz. Bizim su dağıtımı için kullandığımız su kuyularımız resmi değil. Bodrum’da zaten resmi ve ruhsatlı kuyu yok. Bu suyu taşıma hizmeti adında alıyoruz, kuyu sahipleriyle görüşüyoruz ve o şekilde anlaşma yapıyoruz. Bu konuyla ilgili yıllar önce Devlet Su İşleri(DSİ) yetkilileri geldi. Bu kuyuların yasak olduğunu söyleyerek mühürleme yapılacak dendi. Daha sonra yaklaşık 10-18 bin lira kadar cezai işlem uyguladı. Son 3 yıldır MUSKİ bu konularla ilgileniyor. Geçen yıl ve bu yıl denetimlere geldi. Suyu ne yaptığımızı söyledi bizde taşıma hizmeti veriyoruz dedik ve daha sonra tutanak tuttular. Denetimlerde yaklaşık 150 ila 210 bin lira arasında cezai işlem uyguladı. Bu cezaların sonu yok, bize sayaç takacaksınız dediler tamam dedik ama cezayı yazdılar. Ben bu kuyuyu kiralıyorum, elektriğini ödüyorum, arsa bedelini ödüyorum. Ortalama bir tanker yaklaşık 500 ila 600 lira arasında satışı yapıyoruz. Ama maliyelerimizle birlikte bir tankerin bedeli 480 lira oluyor. 100 lira kalıyor ve o parayı da şoför, araba masraflarına harcıyoruz. Su kullanım bedeli şeklinde MUSKİ bir bedel belirleyip bana bu bedeli öde diyor. Yaklaşık 30 bin insana hizmet veriyoruz. Bugünden itibaren oteller, siteler ve ihtiyaç sahibi bölgelere su götürmeyeceğiz. Sorunumuz ne zaman çözülürse tekrar hizmet vereceğiz. Su bedeli 200 bin değil de 30 bin ve benzeri rakamlar ile cüzi hale gelirse tekrar devam edeceğiz. Bu hizmeti MUSKİ versin. Bize dolum tesisi yapsın biz ondan alalım o şekilde hizmet versin” dedi.