Turgutreisliler, İlçe Olmak İstiyor!..

Bodrum’da yaşayan Volkan İlgüz, Turgutreis'in İlçe olması için başlatılan imza kampanyasında toplanan imzaları bisiklet ve yaya olarak Ankara'ya götürmek için bugün yola çıkıyor..

Turgutreisliler, İlçe Olmak İstiyor!..

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nin ilçe olması için bölge sakinleri imza topladı. Bugün Turgutreis Atatürk Meydanı'nda biraraya gelen vatandaşlar imza toplamaya devam etti. 

İmza kampanyası sonrası meydanda basın açıklaması yapıldı. Eyleme katılan vatandaşlar “Turgutreis Kenar Mahalle Olamaz”, “Turgutreisimize İlçe Olmak Yakışır”, “Turgutreis Hizmet Bekliyor, “Turgutreis'in Yaz Nüfusu 250 Bin”, yazılı dövizler taşıdılar. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrası bölgede yaşamını sürdüren Volkan İlgüz, hazırlanan basın açıklamasını okudu. İlgüz, şunları söyledi:

“Kıymetli Turgutreisliler. Sözlerime başlamadan önce bu basın açıklamasını hiçbir siyasi parti bayrağı altında yapmadığımızı bildirmek istiyorum ve ekliyorum. Öncelikle kendimizi şöyle bir tanımamız lazım. Bu anlamda 35 km sahil şeridi bulunan, 16 adet koy ve plajı olan, on binin üzerinde öğrencisi, beşyüz öğretmeni ile beş  ilkokul 3 lisesi olan. 11'i beş yıldızlı olmak üzere 35 büyük oteli bulunan, yıllık 41 bin yabancının giriş yaptığı gümrük kapısı bulunan, 15 banka şubesi, 50 süpermarketi, 15 eczanesi, 3 kültür merkezi, 600 yat kapasiteli marinası, 70 bin kilometrekare yüzölçümü olan, 100 bine yaklaşan kış nüfusu, 500 bini aşan yaz nüfusu ile koskoca Turgutreis, koca yürekli insanları ile birlikte bir kenar mahalle midir? Soruyorum şimdi size? sizce Turgutreis bir kenar mahalle midir? Turgutreis bir kenar mahalle değil, Amiral Turgutreis'in emanetidir. sahip çıkacağız çıkıyoruz, bu böyle biline.

Turgutreisimizin büyük şehir yasasıyla sabit 5393 sayılı belediye kanunun 8. Maddesinin 4. fıkrasında yer alan nüfus sayısındaki 50.000 ibaresinin 20.000 olarak değiştirildiği sistemde artan nüfusu ile 50.000 ibaresini bile aşarak ilçe olması için gereken kriterlere uygun olduğu görülmektedir. Ayrıca; Turgutreisimizin Büyükşehir yasasına göre birbirine yakın mahallelerin birleşmesi için aranılan beş kilometre kuralına uygunluğu, birlestirilecek mahallelerin nüfus sayılarının 5000’in üzerinde olması kriterine fazlası ile uygunluğu görünmektedir.

Uluslararası kanun ve yasalara, aynı zamanda Anayasamıza göre yıllardır yerinde yönetim hakkımızdan mahrum bırakılmıştır. Sonuç olarak bugün gelmiş olduğumuz noktada; yüce devletimizden en tabii anayasal haklarımızı talep etmekteyiz. Turgutreis halkı aziz Türk milletine yakışır bir şekilde, adaletli bir biçimde yerinde yönetim istiyor. Çok mu şey istiyoruz arkadaşlar! Devletimizin sağladığı imkânları hak etmeyecek ne yaptı Turgutreis'in güzel insanları? Bu bağlamda, Anayasal haklarımızı aramak üzere tam 30 bin Turgutreislinin ıslak imzası ve yetkisi ile talebimizi yüce devletimize arz etmek üzere, kamuoyunda farkındalık yaratmak için sabır ve kararlılığımızı göstermek adına da Ankara'ya kadar yürüyeceğimi ve pedal çevireceğimi siz kıymetli Turgutreislilere arz ederim.

Bu meseleki sadece Turgutreis'in değil tüm Bodrum'un kaderini ve geleceğini doğrudan etkileyecektir! Katılım ve destekleriniz için başta siz değerli Turgutreislilere ve basın mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum. Ben de haklı talebinizi sınırları zorlayarak ilgili mercilere arz edeceğim var olduğum müddetçe Turgutreis'e ve değerli Turgutreis halkına hizmet edeceğim." dedi. 

Basın açıklamasının ardından Volkan İlgüz ve beraberindeki çok sayıda kişi, Turgutreis Mehmet Hilmi Caddesi’nde temsili olarak yaklaşık 200 metre yürüdü. İlgüz’ün akşam saatlerinde bisikleti ile Yokuşbaşı’ndan Ankara'ya doğru yola çıkacağı bildirildi. 


Muhabir: Hamdi Yörür