Velilere Dijital Bağımlılık Anlatıldı

Kartanesi Eğitim Kurumları’nda velilere, "Çocuklara sınır koyma" ve "Dijital bağımlılığın çocuklara etkileri" konuları ile ilgili bir seminer gerçekleştirildi.

Velilere Dijital Bağımlılık Anlatıldı

Kartanesi Eğitim Kurumları’nda velilere, "Çocuklara sınır koyma" ve "Dijital bağımlılığın çocuklara etkileri" konuları ile ilgili bir seminer gerçekleştirildi. Seminerde ayrıca okulda son bir yıldır uygulanan “Dodimon” eğitim tekniklerinin de değerlendirilmesi yapıldı. 

Bitez Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kartanesi Eğitim Kurumları’nda Psikiyatrist Dr. Suat Yiğit ile Çocuk Gelisim Uzmanı ve Dodimon Eğitim Planlayıcısı Gülser Yiğit, okul velileri ile bir araya geldi. Çok sayıda veli ilgi gösterdiği seminerde çocuklara sınır koyma, dijital bağımlılığın çocuklara etkileri ele alınıp son bir yıldır uygulanan “Dodimon” eğitim tekniklerinin de değerlendirilmesi yapıldı. 

Kartanesi Eğitim Kurumları Kurucusu Elvan Bilgin, etkinlik ile ilgili Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Çocuk Gelişim Uzmanı Gülser Yiğit ve Psikiyatrist Dr. Suat Yiğit’i ağırlıyoruz. Bir yıldan beri Kartanesi’nde eğitim modelini değiştirdik. Alternatif bir eğitim modeli olan Dodimon programını uyguluyoruz. Nedir Dodimon? Montesorri, Regio ve Waldolf eğitim tekniklerinin karışımı olan bir program. Ama içinde kendi değerlerimizin de olduğu Milli Eğitim’in programı da var. Bugün burada toplanma sebebimiz, velilerimize bir yıl içinde Dodimon’da neler yaptığımızı anlatıyoruz.  Onun bir değerlendirmesini yapıyoruz. Bundan sonra Dodimon’da neler yapacağımızı konuşuyoruz. Ayrıca günümüzde okul öncesinde çok zorlandığımızı düşündüğümüz, çocuklara sınır koyma’ konusunu ele alıyoruz. Çünkü artık sınırsız çocuklar biz öğretmenleri çok zorluyorlar. Daha sınırlı çocuklar olmaları açısından neler yapılabilir tartışıyoruz. İnteraktif bir toplantı oluyor. Biz veli eğitimlerini, anne baba okullarını çok önemsiyoruz. Suat Bey’le Gülser Hanım’ı burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. 

Elvan Bilgin, ayrıca dijitalliğin çocukları nasıl etkilediğini de konuştuklarını söyledi. 

Psikiyatrist Dr. Suat Yiğit ise seminerde, dijital bağımlılığın sadece çocukları değil, yetişkinleri de olumsuz etkilediğini ifade ederek şunları ifade etti:

“Biz eşim Gülser Hanım’la dijital toksikasyon savaşçısı gibi bir süreç içerisindeyiz. Teknoloji hayatımızda şart. Teknoloji olmadan bundan sonraki süreçte herhangi bir şey yapmamız söz konusu değil. Ancak benim ve eşimin savaştığı konu, oyunlar ve sosyal medya ile ilgilidir. Şu anda oyunlar nedeniyle biz sadece çocukların sıkıntı yaşadığını düşünsek de aile terapisti olarak bana yeni evlenmiş eşler geliyor. Bu arkadaşlarım, eğitim seviyesi yüksek. Mühendis, doktor, öğretmen… Bu arkadaşların evlilik ile ilgili sorunları ortaya çıkıyor. Sebep, evde bir dijital oyun nedeniyle. Ya da telefonla sürekli kaydırma hareketi nedeniyle. Bazen evde eşiyle 3 cümle konuşmadan 24 saati bitirme durumları ortaya çıkıyor. Tabi teknolojiyi kullanacağız ama araç olarak” dedi.