Yalıkavak, Turu Zora Soktu

Yalıkavak Spor Kadın Hentbol Takımı, bu sezon Avrupa kupalarındaki ilk maçında Danimarka ekibi Nykøbing Falster HK ile evinde oynadı. Temsilcimiz, rakibine 21 - 29 yenilerek turu zora soktu.

Yalıkavak, Turu Zora Soktu

Europe Handball Federation (EHF) Kadınlar Avrupa Ligi 2022-2023 Sezonu 2. Eleme turu ilk maçında Yalıkavakspor, Danimarka takımlarından Nykøbing Falster HK ile Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda karşılaştı.

Karşılaşmayı, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İlçe Spor Müdürü Oktay Dumruk ile çok sayıda sporsever izledi. 

Maça hızlı başlayan konuk takım, ilk devrenin ortalarında 4 farklı üstünlüğü yakaladı. Oyundan kopmayan Yalıkavakspor, devre arasına girerken son saniye golüyle skoru 15 - 15'e getirdi. 

İkinci devrede ilk yarısı iki takımın karşılıklı golleri ile geçti. Devrenin  yarısında 20 -19 öne geçen Bodrum ekibi, bu dakikadan sonra rakibinin gollerine engel olamadı. Konuk takım müsabakayı 21 - 29 yenerek rövanş maçı için avantaj yakaladı.

(Nykøbing Falster HK Antrenörü Jakob Larsen maç sonu yaptığı değerlendirmede “İlk yarısı zorlu bir maçtı ama bizim oyuncu sayımız çoktu ve rakibi yorup maçı kazandık. 8 gol fark var. Yalıkavak için zor olacak. Biz taraftarımızın da desteğiyle maçımızı oynayacağız.” dedi. 

Yalıkavakspor antrenörü Kıvanç Özcan, maçın ilk 45 dakikasında iyi top oynadıklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Güzel top oynadık ama tabi bu dakikadan sonra yorgunluklar başladı. Zaten aramızdaki fark da bu oldu. Dinamik, herkesi oynatabilen bir takım. İyi bir takım da ama 45 dakikadan memnunum ama sonraki 15 dakikadan çok memnun değilim. Demek ki bu yönde biraz daha çalışmamız gerekecek ama kızları kutluyorum, güçlü bir rakibe karşı oynamıştık. Şimdi lig maçımız var, ondan sonra rövanş. Yapacağız inşallah. Biz 45 dakikadaki oyunu, 50 – 55 dakikaya çıkardığımızda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Zaten bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Bugün dediğim gibi 45 dakika daha iyi bir oyun oynadık. Başa baş bir oyun oynadık. Öne geçtiğimiz zamanlar oldu ama sonra yorgunluktan dolayı çok hata yaptık. Özellikle pas hatası yaptık. Top tutma hatası yaptık. Atış hatası yaptık. Zaten onun sonunda da bizi hızlı hücumla cezalandırdılar. Zaten fark da öyle oluştu.”

Yalıkavakspor Sağ Oyun Kurucu Kübra Yılmaz da “Zor bir maçtı. Rakibimizin güçlü olduğunun farkındaydık. Ona göre çalıştık. İlk devre güzel başlayıp bunu sürdüremediğimiz için üzgünüz aslında. Bir sonraki maça bakacağız artık.” dedi. 

Muhabir: Hamdi Yörür