Yangında Kundaklama Şüphesi

Bodrum'da orman ve makilik alanda çıkan yangın, saatler sonra kontrol altına alınırken 2,5 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Yangında Kundaklama Şüphesi

Yakaköy ile Dereköy arasında ormanlık ve makilik alan içerisinde çıkan yangın rüzgarın hızıyla yayıldı. Yangına 10 arazöz, 10 itfaiye aracı ve çok sayıda sivil toplum gönüllüsü müdahale etti. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 6 saat süren müdahalenin sonunda yangın kontrol altına alındı. Yangında toplamda 2,5 hektarlık alan yanarak zarar gördü. Ekiplerin bölgede soğutma çalışması sürüyor.

“SABOTAJ OLABİLİR”

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, “Geçen sene vericilerin bulunduğu alanda yangın çıkmıştı. Rüzgarın hızı yukarıda çok fazla. Şuan itibariyle büyük bir ölçüde kontrol altına alınmış görünüyor. 10 arazöz müdahale ediyor, genel itibariyle yangın kontrol altına alındı. Sabotaj olabileceği şüphesi üzerine duruyoruz. Bununla alakalı güvenlik birimlerimiz gerekli incelemeyi yapıyor. Eskiden kalma taş evlerin bulunduğu alana girdi yangın ama içerisinde yaşayan yok” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Rüzgarın etkisiyle yangın, dedeler bölgesine yayıldı. Bölgesel olarak çalışmalar devam ediyor. Bu bölgede çok büyük orman varlığı yok ama değer verdiğimiz makilik alan burası. Yarımadanın tam ortasında el değmemiş bir alan” dedi.