Yer Değişikliği İçin Kampanya Başlattılar

Bodrum’un Koyunbaba Mahallesi'nde halk plajına inşa edilecek atık su toplama havuzunun yerinin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Yer Değişikliği İçin Kampanya Başlattılar

Yarımadanın batı bölgelerindeki kanalizasyon ve arıtma probleminin çözümü için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projenin Koyunbaba Mahallesi'ndeki bölümünde, pis su toplama havuzu ve pompalama istasyonu yapımı için çalışma başlatıldı. Halk plajının üst kısmına yapılacağı ifade edilen havuz ile ilgili çevre sakinleri change.org adresinde bir imza kampanyası başlattı. Can Giray adlı vatandaş tarafından başlatılan kampanyanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bodrum Yarımadası’nda kalan nadir doğal plajlardan biri olan Koyunbaba Çukurbük Halk Plajına inşa edilen pis su arıtma havuzu, çevreyi ve halk plajını tahrip edecek şekilde projelendirilmiştir. Dar bir kıyı şeridine sahip olan doğal koy, sahilinde endemik Ilgın ağaçları ile çevrelenmiş olup, sadece yöreden değil tüm ülkeden gelen vatandaşların hiçbir ücret ödemeden, güvenle temiz denizden faydalanabilecekleri ender doğal ve ücretsiz plajlardan biridir. Ancak, yapımına başlanmış olan altyapı çalışmaları dahilinde, bu bakir koya yapılmak üzere olan pis su toplama havuzu ciddi çevresel sorun teşkil ettiği gibi, günümüzde az sayıda kalan doğal alanlardan birini daha tahrip etmek üzeredir. 

Alt yapı projeleri tabii ki hepimiz için önemli yatırımlardandır. Fakat ne kadar önemli olursa olsun, çağımızda hızla azalan ve bu gidişle yakın gelecekte yok olması kaçınılmaz olan doğal ve bakir alanların bu uğurda yok edilmesi kabul edilemez. Son kalan bakir doğal alanları yok edecek değil, onları koruyup çocuklarımıza intikal etmesini sağlayacak projelere ihtiyacımız var. Bu atık su toplama havuzunun inşa edilebileceği daha uygun alanlar bölgede mevcuttur ve projenin oralara kaydırılması son derece kolaydır. Ancak, yok edilecek bu doğal plajının yeniden yaratılması imkansızdır. Yapılmakta olan atık su toplama havuzunun yerinin acilen değiştirilmesini, bölge sakinleri ve tüm insanlık adına yetkililerden talep ve rica ediyoruz.”

2 gün önce başlatılan kampanya şuan itibariyle 1000 imzaya yaklaştı. 

Öte yandan Dünya Bankası kredisiyle hayata geçirilen ve yaklaşık yüzde 40'lık bölümü tamamlanmış olan projede teknik olarak böyle bir değişikliğin yapılması