YEREL DEMOKRASİNİN İLK AYAĞI MAHALLE MECLİSLERİ...

Fatih Bozoğlu’nun hazırlayıp sunduğu, Kent TV ekranlarının ilgiyle izlenen programı...

YEREL DEMOKRASİNİN İLK AYAĞI MAHALLE MECLİSLERİ...
Fatih Bozoğlu’nun hazırlayıp sunduğu, Kent TV ekranlarının ilgiyle izlenen programı Kentin Gündemi’nin son bölümünün konukları, Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Emre Köroğlu ve Çiçek Bozoğlu oldu.

Bodrum Kent Konseyi tarafından bugüne kadar Turgutreis, Gümüşlük ve Gündoğan’da kurulan Mahalle Meclisleri’nin yaygınlaştırılarak tüm yarımadada faaliyete geçmesi için çalışan yürütme kurulu üyeleri Emre Köroğlu ve Çiçek Bozoğlu'nun bu konuda yapılan çalışmaları ve mahalle meclislerinin hedeflerini anlattıkları canlı yayına, Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz telefonla bağlanarak yapılmakta olan çalışmaları desteklediklerini kaydettiler.

Programda konuşan Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi gazeteci Çiçek Bozoğlu, toplum olarak her geçen gün mahalleli olma kavramından uzaklaşarak bireyselliğe doğru hızla gidildiğinin altını çizerek "Aile içi ilişkiler kadar mahalle içi ilişkiler de toplumun huzuru ve düzeni için büyük önem taşımaktadır. Sorunları yerinde ve yerel güçlerle birlikte çözmek en akılcı yoldur. Böylece katılımı sağlamakla herşeyi yukarıdan bekleyen kitleler yerine, sorunları sahiplenen ve çözümüne katkı koymaya çalışan bilinçli bireylerin oluşumu sağlanmış olacaktır" dedi.

Kentin Gündem’nin diğer konuğu Emre Köroğlu ise Mahalle Meclislerine o mahallerde yaşayan, 16 yaşını geçen Türk veya yabancı uyruklu tüm vatandaşların yanı sıra mahalle muhtarları, azaları, mahallede bulunan okulların öğretmen temsilcileri, öğrenci temsilcileri, veli temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, mahallenin gelişmesi için kurulmuş dernek başkanlarının doğal üyeleri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi;

"Mahalledeki halkın diğer idari birimler ile doğrudan ilişki kurabilme mekanizmalarını geliştirecek, bilgi ve görüş alışverişini sürekli kılarak daha etkin ve hızlı hizmet verilmesini sağlayan yeni bir yönetim yapısına kavuşturacaktır. Mahalle halkının bilinçlenmesine, mahallede yaşayan yurttaşların ortak yararlarına ve çıkarlarına olan işleri ortaklaşa çözmeleri ve geliştirmeleri için politika oluşturucu ve sorun çözücü nitelik kazandıracaktır" dedi.

Programda Bodrum yarımadasında mahalle meclislerini kurmak isteyen vatandaşların öncelikle bağlı bulundukları muhtarlıklara ya da Bodrum Kent Konseyi merkezine doğrudan başvurmaları, telefon veya mail atarak konu hakkında bilgi alabilecekleri kaydedildi.