Afet Bilinci Eğitimi Aldılar...

Afet Parkı’nı ziyaret eden Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencileri, afet bilinci konusunda eğitim aldı.

Afet Bilinci Eğitimi Aldılar...

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği tarafından Konacık Mahallesi Seyit Onbaşı Caddesi üzerinde geçen Mart ayında açılan Afet Parkı’nı, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencileri ile öğretmenleri ziyaret etti.

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ziyarette vakfın 10 öğrencisi ile öğretmenleri parkı gezip ekipmanlar hakkında bilgi aldı.

Öğrencilere, Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği Başkanı Cenk Ayata tarafından afet bilinci eğitimi verildi. Ayata, AFAD tarafından engelliler için hazırlanan eğitim programı hakkında Sağlık Vakfı öğrencilerine bilgiler aktardı.

Dernek Başkanı Cenk Ayata, yaptığı açıklamada "Dün Afet Parkı'nda özel misafirlerimiz vardı. Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 10 -16 Mayıs tarihleri arasında “Engelliler Haftası” olarak kutlanıyor. Biz de bu vesileyle Bodrum Sağlık Vakfı öğrencilerine AFAD Engelli Birey Afet Farkındalık konusunda bilgilerini tazeledik. Afet ve Acil Durum Çantası içerisinde neler olması gerektiği ve sonrasında kullandığımız ekipmanların tanıtımını ve enkaz alanını tanıtarak eğitimimizi tamamlamış olduk." dedi.