Aras; Sadece İzin Vermeleri Gerekiyor

Bodrum’da su sorununun çözümü için hayata geçirilecek projeler hakkında bilgiler aktaran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Güçlü bir finansal yapımız var. Ödemekte zorlanmayız. O yüzden kredi almakta da zorlanmayız. Sadece izin vermeleri gerekiyor.” dedi.

Aras; Sadece İzin Vermeleri Gerekiyor

Arıtma tesislerinde incelemeler yapmak için Bodrum’a gelen Ahmet Aras, ilçedeki en önemli gündemlerden biri olan su sorununun çözümü ile ilgili açıklama yaptı. İki proje olduğundan bahseden Aras, “Bir tanesi Ekinambarı suyu diğeri Turgutreis’te deselinasyon tesisi. İkisi için de çalışmalar başladı. Bunların da yatırım maliyetleri hesaplanıyor, projesi yapılıyor. Bunları da en kısa sürede devreye sokmak için çalışıyoruz. Bunlar devreye girene kadar vatandaşımızın susuz kalmaması için hem mevcut barajlardan hem de yeraltı kaynaklarından maksimum faydalanmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. 

Turgutreis’te planlanan deselinasyon tesisinin 7 aylık bir yatırım süresi olduğunu aktaran Aras, şöyle devam etti;

“7-8 ay zarfında bu iş bitiyor. 100 bin kişiye yetecek bir tesisin maliyeti de 10 milyon avro civarında. Bunlarla ilgili kaynak bulmakta zorlanacağımızı düşünmüyorum çünkü hem suyla ilgili hem de altyapı ile ilgili hem de katı atık bertarafı ile ilgili ajanslardan veya uluslararası fon kaynaklarından görüşmelerimizi yaptık. Sadece yatırım programına girmesi bizim için yeterli olacak. Çünkü bizim kredibilitemiz güçlü. Büyükşehirimizin kredilibilitesinde hiçbir sorun yok. Güçlü bir finansal yapımız var. Ödemekte zorlanmayız. O yüzden kredi almakta da zorlanmayız. Sadece izin vermeleri gerekiyor.”

Muğla’da sorunları en fazla olan ilçenin Bodrum olduğunu ifade eden Aras, “Geçen 5 yıllık dönemde önemli altyapı yatırımları yapıldı. Bundan sonra eksik kalan yerleri tamamlayacağız. Bodrum da en sorunlu ilçe olmaktan kurtulacak. Hedefimiz bu.” dedi. 

Bodrum’da sürekli patlayan su hatlarındaki sıkıntının Muğla genelinde de aynı olduğunu söyleyen Aras, “Dalaman’da da, Köyceğiz’de de, Bodrum’da da, Marmaris’te de patlıyor. Bu hatlar 30-40 yıl önce muhtarlıklar tarafından, sonra belediyeler tarafından, İl Özel İdaresi tarafından yapılan eski, iptidai hatlar. Şu andaki nüfusa karşılık verecek kesiti yok. Zaten ömrünü doldurmuş, bunların hepsini değiştirmek zorundayız. Çok büyük bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Birçok konuda tasarruf tedbiri açıkladılar ama bu konuda tasarruf olmaz. İtibardan tasarruf olur, buradan olmaz. Biz çalışmaya hazırız, yeter ki önümüz açılsın” ifadelerini kullandı. 

Muhabir; Hamdi Yörür