Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal

Bodrum’da 10’uncu kez sergilenen “Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal” gösterisi, büyük beğeni topladı.

Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından her yıl geleneksel olarak sergilenen “Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal” adlı halkoyunları gösterisi, “Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi”nde bir kez daha sahneye konuldu. 

Gösteriyi, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ile çok sayıda vatandaş izledi. Salonda merdiven boşlukları ve sahne kenarlarındaki alanlar da tamamen doldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ni ne zorluklarla kurduğunu anlatan video gösterimiyle başlayan gösteri, öğrencilerin sahneye çıkmasıyla devam etti. 200 öğrencinin Türkiye’nin farklı bölgelerinden halk oyunlarını sergilediği 70 dakikalık gösteriyi izleyenler hem duygulandı hem de doyasıya eğlendi. 

Sanatçı Norm Ender’in Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için bestelediği “Parla” şarkısı ile sona eren gösteri sonunda izleyiciler öğrenci ve öğretmenleri ayakta alkışladı. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit gösteri sonunda yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Gerçekten muhteşemsiniz Bodrum’a yakıştı. Ulu önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz bize bu ülkeyi hediye etti, bu ülkede yaşamamıza sebep oldu.” dedi.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ile Meclis Üyesi Hüseyin Cem Köylü, gösterinin sergilenmesinde ve hazırlanmasında emekleri olan okul öğretmenleri İlkem Karaçiçek ve Ayla Danacı Taşkan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

Etkinlik sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı.