Bodrum İçin Fırtına Uyarısı

Meteoroloji, Pazartesi öğle saatlerinden itibaren Bodrum – Fethiye arasında fırtına beklendiğini duyurdu.

Bodrum İçin Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; denizlerde rüzgarın, yarın (24.07.2023 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Bodrum-Fethiye arasında kuzey ve kuzeybatı yönlerden 5 ila 7, yer yer 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, aynı gün (24.07.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Başta balıkçılar ve denizcilerimiz olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Öte yandan sıcak hava dalgasının etkisindeki Bodrum’da bugün en yüksek hava sıcaklığı gölgede 45 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 25 dereceye kadar çıktı. Sıcaktan bunalanlar soluğu sahillerde aldı. Bodrum genelindeki sahillerde yoğunluk yaşandı. Yerli ve yabancı turistler, denize girerek serinlemeye çalıştı. Kimi turistlerin ise sıcağa aldırmayıp su sporları yaptığı görülüyor.

Yaz sıcağında çalışmak zorunda olanlar da sıcaktan dert yandı. Bitez Sahili’nde mısır satan Mahmut Hakalan, “Maalesef sıcakta zor şartlarda çalışıyoruz. Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buluyor.” diye konuştu.