Bodrum’da Yeni Yıl Coşkusu

Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum’da binlerce kişi yeni yıla meydanda girdi. Sertab Erener’in konser verdiği gecede 2022 ışıklı balon gökyüzüne bırakıldı.

Bodrum’da Yeni Yıl Coşkusu

15 gün boyunca yılbaşı eğlencelerinin yapıldığı Bodrum’da yılbaşı için Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünce görkemli bir kutlama hazırlandı. Akşam saatlerinde Neyzen Tevfik Caddesi’nden kutlamanın yapılacağı Bodrum Belediye Meydanı’na yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan yılbaşı şöleni, meydanda Ersin Show ile devam etti. Vatandaşlar meydana HES kodu kontrolü ile alındı.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Aras, herkesin yeni yılını kutlayarak şunları dile getirdi:

“14 gün boyunca konserlerle etkinliklerle, alışveriş stantları ve çeşitli faaliyetlerle yeni yılı kutladık. Bunun amacı Bodrum’un bu güzel atmosferini tekrar ortaya koymaktı, Türkiye’ye ve bütün dünyaya haykırmaktı ve bunda sanırım başarılı olmaktı. Bodrum yine farkını gösterdi diye düşünüyorum. Bizim amacımız Bodrum’un kuş turizmini canlandırmak, esnafın nefes almasını sağlamak, ekonomisini biraz daha canlandırmak, Bodrum’u bütün yıl tercih edilebilir bir destinasyon haline getirmek. Bunun için çalışıyoruz.”

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar da Aras “Biz Bodrum ilçesi olarak farkımızı ortaya koyduk. İnşallah sağ salim bir şekilde bitiririz.” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Pop Müziğinin güçlü seslerinden Sertab Erener sahneye çıktı. Sevilen şarkılarını seslendiren Erener, meydanı saatler öncesinden dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Suni karın da yağdırıldığı meydanda Bodrumlular, Erener’in şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise limandan 2022 adet ışıklı balon gökyüzüne bırakıldı, coşku doruğa çıktı. Meydanda geri sayımla yeni yıla giren binlerce Bodrumlu 2022’yi coşkuyla karşıladı.

Muhabir: Hamdi Yörür