Festival Carmen İle Sona Erdi

Bu 2’ncisi düzenlenen Vocal Academy Of Opera (VAO) Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali, kapanış konseri ile sona erdi.

Festival Carmen İle Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi’nin desteklediği, Vocal Academy Of Opera Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali 1 Temmuz’da başlamıştı. Karia Otel, Milta Marina, Midtown AVM ve Bodrum Kalesi gibi farklı mekanlarda düzenlenen festivalde Dünya’nın çeşitli ülkelerinden yükselen yetenekleri, profesyonel sanatçıları ve akademisyenleri sanatseverlerle Bodrum’da buluşturdu.

 

Operatik müzikal performanslar, Türkçe ve Dünyaca ünlü aryalar, Bizet’in Dünyaca ünlü eseri Carmen’in de yer aldığı operalar, farklı ülkelerden gelen profesyonel sanatçılar ve genç yetenekler tarafından icra edildi. 

Galası 8 Temmuz’da Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirilen festivalin kapanışı ise 17 Temmuz Pazar akşamı Herodot Kültür Merkezi’nde “Georges Bizet’in Carmen Operası” ile yapıldı. 

Festivale; Çin, Yeni Zelanda, Uruguay, Meksika, Kanada, ABD, Fransa, Kanarya Adaları ve İtalya’dan genç yeteneklerin geldiğini dile getiren Vocal Academy Of Opera Bodrum'un kurucularından Hugo Vera, Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Buraya gelen genç yetenekler sadece bu güzel ülkenin kültürünü öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda bu güzel atmosferde 3 hafta boyunca müzik, opera, bale, yoga yaptılar, güzel Bodrum manzarasının bir parçası oldular.” şeklinde konuştu. 

Vocal Academy Of Opera Bodrum kurucularından Melis Selçuk ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz festivalimiz için çok heyecanlıyız. Her geçen sene daha da büyüdüğünü hissediyoruz. Bodrum’un desteği çok büyük. Biz bunun için de çok duygulanıyoruz. Bize bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi ile pek çok firma bize destek verdi. Seneye tekrar görüşmek üzere inşallah.”