Festival Yoğun İlgi Gördü

Bodrum’da bu yıl 18’incisi düzenlenen Bodrum Uçurtma Festivali, yoğun ilgi gördü.

Festival Yoğun İlgi Gördü

Karlıova Organizasyon tarafından Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri Değirmenler mevkisinde düzenlenen festivale yüzlerce vatandaş çocukları ile birlikte katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde çeşitli dans gösterileri ve yarışmalar yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara hediyeler verildi. Yarışmada başarılı olup bisiklet kazanmaya hak kazanan çocukları Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Festivalde uçurtma satışları gelirlerinin Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu’nun ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağı bildirildi. 

Etkinliğin konuk sanatçısı ise Türk Pop Müziği’nin önemli isimlerinden Seyyal Taner idi. Taner, sahnede şarkılarını çocuklarla birlikte söyleyip onlarla dans etti.

Festivalde yetişkinlerin ve çocukların havalandırdığı onlarca uçurtma gökyüzünü renklendirdi. Öğleden sonra rüzgarın hızını arttırmasıyla uçurtma uçuranlar zor anlar yaşadı. 

Uçurtma ile çocukluğuna döndüğünü dile getiren Ertuğrul Genç isimli vatandaş, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Biz küçükken hep uçurtma yapardık. Bu kez buradan oğlum almış, kendimiz yapmadık fakat insan gerçekten çocukluğuna dönüyor. Şu anda çok mutluyum.”

Oğlu ile festivale gelip uçurtma uçuran Şeref Bozoğlu ise şu ifadeleri kullandı;

“Biz Turgutreis’te oturuyoruz. Oğlum Berat, Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu’nda okuyor. Festival için buraya geldik. Bugün aynı zamanda Anneler Günü. Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun. Rüzgar hızını arttırınca bizim uçurtmamız biraz dağıldı fakat güzel bir ortam var. Keşke rüzgar biraz daha az olsaydı.”