İlk Kişisel Sergisini Açtı

Bodrum’da yaşamını sürdüren “Art Makeup” sanatçısı Jamila Miralieva, ilk kişisel sergisini açtı. Yoğun ilginin olduğu açılışta sanatçının eserleri beğeni topladı.

İlk Kişisel Sergisini Açtı

Azerbaycan’ın Bakü kentinde doğan Jamila Miraliyeva, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünde master yaptı. Jamila Miralieva, çalışmalarını Oasis Bodrum içerisindeki dövme stüdyosunda sürdürüyor.

Türkiye’de son dönemlerde yavaş yavaş ilgi görmeye başlayan “Art Makeup” sanatının oldukça başarılı bir şekilde icra eden sanatçı, ilk kişisel sergisini Oasis Sanat Galerisi’nde açtı. Kokteylle açılışı yapılan "Yüz Yüze" isimli sergiye Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in de aralarında olduğu çok sayıda sanatsever katıldı. Çalışmalarında kadının güçlü duruşu ve mücadelesini yansıtan sanatçının eserleri, büyük beğeni topladı. 

Açılışta konuşan Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Jamila Miraliyeva’yı kadınları resmettiği eserlerinden dolayı tebrik ederek şöyle dedi;

“Bodrum’a gelmeden önce kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili çalışmalarım oldu. İçişleri Bakanlığı’nda 3,5 yıl boyunca kadına yönelik şiddet konusuna baktım. Durumun farkındayız. Bakanlıklarımız bir araya gelerek bu sorunlar nasıl çözüleceği üzerine çalışmalar yürütüyor. Kadın Destek Uygulaması- KADES’in yaygınlaşmasını sağladık, Kadına Ek Kalkmaz sloganlarını paylaştık. Elektronik kelepçe uygulamasının yaygınlaşmasına naçizane bizim de katkımız oldu. İnşallah en ufak bir sorun olmadan kadınlarımız ayakta dimdik duracak. Ben bu sergiye emeği geçen sanatçımız ile katılımcılara teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.”
Sanatçı Jamila Miralieva, Kent Haber’e yaptığı açıklamada çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi;

“Çok heyecanlıyım. İnsanların ilgisi çok hoşuma gitti. Herkes çalışmalarımı ve tarzımı çok beğenmiş. Bu tekniğin ismi art makeup. Resimleri önce yüzüme yaptım, daha sonra onları tablolara dönüştürdüm. Tarzım çok sevildi. Burada 11 tane tablo var. Ayrıca yüzüme yaptığım resimler de görülebilsin diye sergiye ekranlar yerleştirdik. Ziyaretçiler, bu ekranlarda bu resimlerin fotoğraf ve video hallerini görebiliyorlar.”

Sergi, 3 Kasım tarihine kadar açık kalacak.