Kitabını Okurları İçin İmzaladı

Aile ve çocuk terapisti Canan Çam, “Bir Çocuk Gelişir Dünya Değişir” isimli kitabına imza günü gerçekleştirdi.

Kitabını Okurları İçin İmzaladı

Bodrum Girişimci ve İş Kadıları Derneği tarafından Oasis’te düzenlenen imza gününde kitaplarını imzalayan Canan Çam, Kent Haber’e açıklamalarda bulundu. 

Türkiye, İtalya ve İsviçre’de eğitimler düzenlediğini dile getiren Canan Çam, “Kitap fihrist bir kitap. Doğum öncesinden başlayıp yaşam standartlarını anlatan, fizyolojik ve biyolojik olarak anlatan ve yaşamın sonuna kadar devam eden gelişim süreçlerini anlatan bir kitap.  Aklınıza takılan soruların kısa kısa cevaplarını alabileceğiniz, kafa karıştırmayan, anne babalara ve anne baba adaylarına yönelik çok güzel bir gelişim kitabı. Kitap doğum öncesi dönemden başlıyor, ölüme kadar bütün gelişim süreçlerini takip etmemizi sağlayan fihrist bir kitap. Diyelim ki çocuğumuz 2-2,5 yaşında bir kekemelik yaşadı ya da gelişim düzeyinde herhangi bir problem oldu, hemen açıp kitaptan bakabiliyorsunuz. Bütün gelişim düzeyleri buradan aktarılıyor.”

Kitabı yazmaya nasıl karar verdiğini de dile getiren Çam, “Ben okul öncesi öğretmeniyim. Bir buçuk yıl kadar okul öncesi öğretmenliği yaptım. Çocuklardaki problemlerin aslında çocuklarda olmadığını, yetişkinlerde olduğunu gördüm ve aile eğitim ve danışmanlığında yüksek lisans yapmaya başladım. Yüksek lisans eğitimini alırken annelerin internet arama motorları üzerinden ya da kendi annelerine ya da arkadaşlarına deneyimlerini sorduklarını görünce böyle küçük küçük notlar halinde bir kitap yazmaya, annelerin ya da babaların o kafa karışıklıklarını almaya, uzun uzun cümleler yerine kısa net cümlelerle eksiklikleri kapatmaya karar verdim. Böylelikle Bir Çocuk Gelişir Dünya Değişir kitabı ortaya çıktı.” dedi.