Mandalinci, Projelerini Açıkladı

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini düzenlenen toplantı ile açıkladı.

Mandalinci, Projelerini Açıkladı

Ramada By Wyndham Otel'de düzenlenen lansman toplantısına CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, Geçmiş Dönem Muğla Milletvekili Suat Özcan, İlçe Başkanı Tuna Işın, Oda ve STK temsilcileri, belediye meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Tuna Işın yaptı. Işın'ın ardından sahneye çıkan CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, sözlerine önceki gün yaşamını yitiren CHP Gençlik Kolları Üyesi Ege Eren Aslan'ı anarak sözlerine başladı. 

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi anarak sözlerine devam eden Mandalinci, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Gelecek 5 yılda hayata geçireceğimiz projeleri iki ana başlık altında topladık. Bunlardan birincisi Bodrum Belediyesi olarak kendi yetki ve sorumluluk alanımızda olan işleri sizler için hayata geçirmek olacak. İkinci bölüm ise paydaşlarımızın, kente hizmet veren odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, devletimizin ve devlet büyüklerimizin desteğiyle beraber planladığımız, beraber başaracağımız işler olacak.” dedi.

Birinci gündemin su politikasını olduğunu vurgulayan Mandalinci, şöyle dedi;

“Bodrum’un yıllık 44 milyon metreküp su ihtiyacı var. Bunun 29 milyonu Geyik ve Mumcular barajlarından, geri kalan 15 milyon metreküpü ise yeraltı su kaynaklarından sisteme veriliyor. Ancak iklim krizi nedeniyle bölgemiz geçmiş yıllara nazaran az yağış alıyor. Göreve geldiğimizde hem Bodrum Belediyesi hem Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle Milas Ekinambarı bölgesindeki hafif tuzlu suyu arıtılarak Mumcular Barajı’nı besleyerek oradaki ekosistemi tekrar canlandırmak ve sistemimize sağlıklı su entegrasyonunu sağlamak olacaktır. Ayrıca nüfusun arttığı kuzey ve batı bölgelerde denizden su arıtma sistemini hayata geçirmek istiyoruz. Göreve geldiğimizde musluktan akmayan suyun sokakta günlerce akmasının önüne geçeceğiz.” 

Sarnıç Parklar projesinden de bahseden Tamer Mandalinci, “Yağmur suyunu bölgemizdeki sarnıçlarda toplayacağız ve eğimden faydalanarak o suyu istenen noktalara ulaştırıp gerek peyzaj sulaması, gerekse tarımsal sulamada, gerek başka amaçlarla kullanmak için sarnıç parkları hayata geçireceğiz.” dedi. 

Bodrum’un farklı noktalarında Kent Parkları kurarak vatandaşların doğayla iç içe olmasını sağlayacaklarını vurgulayan Mandalinci, “Vatandaşlarımızın günlük yaşamın stresinden ayrılıp ailesiyle, eşiyle, dostuyla, huzurlu ve keyifli vakitler geçirmesinin önünü açacağız. Bu parklarda kültürel etkinliklerimizi de yapacağız.” dedi. 

Mandalinci konuşmasının devamında “Bodrum Eski Otogar Kent Parkı Pazar Alanı ve Dolmuş Garajı, Bodrum Fuar ve Kongre Merkezi, 6.Süngercilik Müzesi, Amiral Turgutreis Denizcilik ve Su Altı Arkeoloji Müzesi, İçmeler Port (Dış Liman), Paşatarlası Kentsel Tasarım Alanı Sahil Düzenlemesi, Sahil Düzenlemeleri, Kentsel Silüet ve Sokak Sağlıklaştırma, Turizm ve Turizm Zabıtası, Belediye Kafe, Halk Kütüphaneleri, Meydan ve Otoparklar, Üst Geçit Ve Kaldırımlar, Trafik ve Kavşak Düzenlemeleri, Tur Otobüsleri Bekleme Alanları, Bodrum 100. Yıl Atatürk Stadyumu, Kapalı Yüzme Havuzları, Kapalı Spor Salonları, Açık Spor Alanları, Kadın Sığınma Evleri, Üreten Kadın Kenti, Çok Amaçlı Salonlar, Gündüz Çocuk Bakım Evleri, Çocuk Parkları, Kapalı Pazar Yerleri, Kompost Gübre Üretimi, Karaova Güçbirlgi, Üç Kırsal Köy Projesi, Yükseköğretim Öğrenci Konuk Evi, Bodrum Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Evde Bakım Hizmeti, Gündüz Yaşam Evi, Huzurlu Yaşam Yaşlı Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi, Yaşam Parkları, Aile Sağlığı Destek Merkezi, Patili Dostlar Barınak Ve Rehabilitasyon Merkezi, Kediler İçin Mobil Kısırlaştırma, Sosyal Konut Projesi, Halk Ekmek, Liman Temizliği, Gümüşlük Antik Taş Ocağı Festival Alanı, Mezarlık” başlıkları altında sıraladığı projeleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Toplantı sonunda Belediye Meclis üyesi adayları da kürsüye çıktı, Tamer Mandalinci ile birlikte fotoğraf çektirdi.