Dünya Şampiyonası Sona Erdi

Bodrum'da düzenlenen 2021 Techno 293 Plus Dünya Şampiyonası, ödül töreniyle sona erdi. Kadınlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Merve Vatan dünya ikincisi, Genç Erkekler kategorisinde ise Ozan Türker dünya üçüncüsü oldu.

Dünya Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Yelken Federasyonu organizasyonu, Uluslararası Rüzgar Sörfü Birliği ve Dünya Yelken Federasyonu desteğiyle Bitez Koyu’ndaki Era Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen 2021 Techno 293 Plus Dünya Şampiyonası’na Türkiye, Belarus, Yunanistan, İspanya, İtalya, Hollanda ve Rusya’dan 40 sporcu katıldı. 

Kadınlar kategorisinde 15 yarış sonunda elde ettiği 27 net puanla Rusya’dan Daria Bannaya Dünya Şampiyonu olurken Merve Vatan elde ettiği 36 net puanla Dünya ikinciliğini elde etti. 37 Net puan alan Hollanda’dan Louisa Schmidt (EMR Windsurf ve Yelken Kulübü) Dünya Üçüncüsü oldu.

15 Yarışın gerçekleştiği Genç Erkekler kategorisinde şampiyonluğu 32 net puanla İtalya’dan Davide Antognoli kazanırken 33 net puanla Giorgio Falqui Cao ikinci oldu. Ozan Türker ise elde ettiği 51 net puanla dünya üçüncüsü oldu. 

Techno 293 Plus Açık Erkekler kategorisinde ise Belarus'tan Artiom Javaday birinciliği, Yunanistan'dan Efstratios Kontaxakis ikinciliği elde etti.

Yarışların ardından düzenlenen ödül törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Utku Meral ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Vekili Ceyhun Üstüner katıldı. 

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, törende yaptığı konuşmada çok önemli bir organizasyonun başarıyla tamamlandığını ifade ederek “Tabi gönül isterdi ki daha çok katılımın olduğu bir organizasyonu gerçekleştirebilelim fakat yaşadığımız doğal afetler, olumsuzluklar, yarılarımızı da etkiledi. Ama sağlık olsun bu haliyle de çok güzeldi, başarılıydı. Bu yarışlara katılan bütün sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Törende dereceye girenlere ödülleri verildi. Ayrıca organizasyonda görev alan ve destek verenlere de plaket takdim edildi. Yarışlarda derece elde edenler, kürsüye ülkelerinin bayraklarıyla çıktı. Birincilik elde eden ülkelerin milli marşları okundu.