Sıcaklık 40 Derecenin Üzerine Çıkacak!

Meteoroloji, bölgemize gelen sıcak hava dalgası ile ilgili uyarılarda bulundu. Bodrum’da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkacağı bildirildi.

Sıcaklık 40 Derecenin Üzerine Çıkacak!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan uyarıda bölgemiz genelinde sıcaklıkların daha da yükseleceği ifade edilerek şöyle denildi;

“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bölgemiz halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Önümüzdeki günlerde Muğla’da beklenen hava sıcaklığı 39-41 derece aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Bodrum’da Salı günü 36 derece olması beklenen en yüksek hava sıcaklığı, Çarşamba ve Perşembe günü 39 derece olacak. Cuma günü ise hava sıcaklığının 41 dereceye kadar ulaşması öngörülüyor.