Stratejik Plan Hazırlıyorlar

Türkiye ve Dünya’nın farklı üniversitelerinden bir araya gelen akademisyenlerin kurduğu Bodrum Institute, stratejik planının şekilleneceği Arama Konferansı gerçekleştirdi.

Stratejik Plan Hazırlıyorlar

Geçen yıl Haziran ayında Türkiye ve Dünya’nın farklı üniversitelerinden bir araya gelen akademisyenlerin kurduğu Bodrum Institute, Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda Arama Konferansı gerçekleştirdi.
 
Bodrum Institute Koordinatörü Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya, Kent Haber’e yaptığı açıklamada Bodrum Institute ile ilgili şu bilgileri aktardı;

“Bodrum Institute, Haziran 2022’de faaliyete başladı. Şu ana kadar 10 tane farklı faaliyet yaptık ve önümüzdeki yılın planlarını yapıyoruz. Şu anda stratejik plan oluşturuyoruz. Temel olarak akademisyenlerin ve öğrencilerin üniversitelere yaptığı her şeyi Bodrum’da yapmayı amaçlıyoruz. Çünkü işimizi Bodrum’da yaparsak daha mutlu bir biçimde yapıyoruz. Öğrenciler, derslerini Bodrum’da daha mutlu bir şekilde yapıyor. Bundan faydalanmak istiyoruz. Böyle bir girişim başlattık. Eğitim sistemi değişiyor, online eğitimin giderek arttığı bir ortamda öğrencilerin odalarından çıkıp, akademisyenlerin ofislerinden çıkıp Bodrum’a gelip yüz yüze eğitim almasını sağlayacak bir inisiyatif. Genel anlamda sosyal bilimleri kapsıyor ama başka alanlara doğru da kayıyoruz. Bu yönde talepler var.  Bu konferansta yerel paydaşlarla, Bodrum Institute’ü nasıl görmek istiyorlarsa çağdaş yönetim kurallarıyla dizayn etmeye çalışacağız. Ondan sonra da bir planımız olacak. Bu plana bağlı olarak Bodrumluların bizden istediklerini gerçekleştireceğiz.”“BODRUM’A ENTELEKTÜEL OLARAK TOHUM EKMEK İSTİYORUZ”

Yerelin desteğiyle Bodrum’a entelektüel olarak tohum ekmek istediklerini söyleyen Bodrum Institute Koordinatörü Yalçınkaya, “Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın bize verdiği destekler çok anlamlı. İlçedeki kurumlar, STK’lar, otellerin verdiği destekler var. Biz yerelden aldığımız bu destekle Bodrum’a tek bir üniversite değil, tüm üniversiteleri getirmeyi vadediyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçen yıldan bu yana yaptıkları faaliyetlerden de bahseden Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya, sözlerini şöyle noktaladı;

“10 ay boyunca 4 tane yaz okulu, 3 tane çalıştay, 2 tane panel, 1 tane konferans düzenledik. 2023 yılı Ekim ayına kadar olan süreçte 14 farklı faaliyet planladık. Arada başka faaliyetlerimiz de olacak. Bununla birlikte 10 farklı proje önerisinde bulunduk. Bunları yaparken öğrencilerden herhangi bir talepte bulunmadan aslında kaynağı da kendimiz yaratıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Evrensel düzeyde bir bilgi paylaşımına neden oluyor. Aslında bu Bodrum’un kapasitesi sayesinde oluyor. Bodrum’un entelektüel kapasitesinin yüksek olması ulusal ve uluslararası akademisyen öğrencileri buraya getirmemize neden oluyor. Bu kapasite artarak devam edecek. Bugün stratejik planı hazırlayarak bunu ilan edeceğiz.”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sözlerinin başında Bodrum Belediyesi’nin deprem bölgesine yaptığı çalışmaları anlattı. Belediye olarak Bodrum Institute’e destek verdiklerini söyleyen Aras, şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin ve Bodrum’un ihtiyacı olan yeni fikirlerin, yeni projelerin üretilmesi ve hayata geçirilmesi. Özellikle akademik çevrelerin bu işin içerisinde olması, bize rehberlik etmesi çok önemli. Bodrum Institute de bu amaçla kuruldu. Yurtdışından öğrenciler getiriyoruz. Bodrum’un tanıtımına katkı sağlıyor. Bilimsel çalışmalar yapılıyor, uluslararası ilişkilerle ilgili fikirler gelişiyor.”

Bodrum Institute’e çalışmalarında başarılar dileyen Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ise “Umut ederim bu çok değerli girişim, Bodrum’daki sorunlar için reçete silsilesi hazırlar.” dedi.

Bodrum Institute etkinlikleri ve gelecek vizyonunun sunulması ile başlayan programda grup çalışması ve Bodrumlu yerel paydaşlarla gruplar halinde beyin fırtınası yapıldı. Daha sonra çalışma raporları sunuldu, Arama Konferansı çıktıları toparlandı. 

Muhabir; Hamdi Yörür