Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından, Milas Bodrum Havalimanı'nda Geniş Kapsamlı Uçak Kaza Kırım tatbikatı yapıldı. Tatbikat, gerçeği aratmadı.

Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Havalimanlarında; Uluslararası standartlara uyum sağlamak amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu SHT-ADP (Acil Durum Planı Talimatı) ve DHMİ Kurtarma ve Yangınla Mücadele Yönergesi gereklerini karşılamak üzere Milas Kaymakamı ve Havalimanı Mülki Amiri Mustafa Ünver Böke koordinesinde, Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut sevk ve idaresinde yapılan Geniş Kapsamlı Uçak Kaza Kırım Tatbikatında 1 Aralık 2023 Cuma günü yurt içi seferini gerçekleştiren, içerisinde 74 yolcu bulunan yolcu uçağı piste inişte pisten çıkarak kaza kırıma uğramış ve uçakta yangın başladığı senaryosuyla tatbikat yapıldı.

Tatbikat gereği, Hava Trafik Kontrol Merkezinin ihbarı ile kaza yerine havalimanı kurtarma ve yangınla mücadele ARFF ekipleri gelerek yangına müdahale ettiler.

Kısa sürede söndürülen yangın sonrasında uçakta bulunan 80 kişiden 65 kişi yaralanmadan tahliye edilirken, 10 kişi hafif yaralı ve 5 kişi de kazadan ağır yaralı olarak tahliye edildi.

Uçak kazasına söndürme, soğutma ve kurtarma ekipleri en kısa sürede müdahale ederek, tatbikat başarıyla sonuçlandırıldı.

Milas Bodrum Havalimanında gerçekleştirilen Geniş kapsamlı Uçak tatbikatına; Havalimanı Başmüdürlüğü birimleri, havalimanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör çalışanları ile Acil Durum Yardımlaşma Protokolü kapsamında dışarıdan havalimanına yardım için gelen Milas AFAD, Muğla İl Ambulans Servisi Başhekimliği, UMKE, Milas Orman İşletmeleri Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, AKUT Arama Kurtarma Derneği ekiplerinden oluşan toplamda 130 personel ve 20 araç katıldı.

Milas Bodrum Havalimanında gerçekleştirilen Uçak Kazası Tatbikatı sonrasında bir konuşma yapan Milas Bodrum Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut tatbikata katılarak, görevlerini özverili bir şekilde yapan ARFF Müdürü Tuncay Mumcu'ya, ARFF Şefi Süleyman Yel'e, ARFF'nin personeliyle tatbikata katılım sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, tatbikatı sonlandırdı.

Kaynak; Haber Milas