Yanaşma Limanına Büyütme Projesi

Bodrum’da yapılması planlanan “Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi” için ÇED süreci başlatıldı. Şuanda sadece kurvaziyerlerin ve Kos-Bodrum feribotlarının yanaştığı liman, yeni proje ile 130 teknenin bağlanabileceği bir hale gelecek. Projenin maliyetinin 430 milyon TL olduğu bildirildi.

Yanaşma Limanına Büyütme Projesi

Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından Kumbahçe Mahallesi, Mantar burnu mevkiinde işletilmekte olan Bodrum Yolcu Limanı bünyesinde “Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlar kapsamında olan proje alanının yürürlükteki ilgili mevzuatlar ve Yap-İşlet-Devret sözleşmesi hükümleri doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralanacak. Projenin yapım bedelinin ise 430 milyon TL olduğu ifade edildi. 

Hazırlanan ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre proje ile; iki rıhtımın deniz alanına, rıhtım yapısı bozulmadan 10 m – 60 m’lik değişken boylarda toplam 130 adet yat/tekneye düzenli bir konumda güvenli bağlanma imkânı sağlayan, kışlama taleplerini karşılayacak ve turizm sektörüne 12 ay hizmet verecek tekne yanaşma/ bağlanma yeri inşa edilecek. Proje kapsamında geri saha alanına bağlantılı olacak şekilde 11 x 17 m boyutlarında toplam 187 m²’lik alanda “Beach Club” Tesisi yapılması planlanmaktadır. Söz konusu Beach Club tesisi için de bir güneşlenme alanı inşa edilecek. Güneşlenme alanı kazıklı bir platform şeklinde inşa edilecek.

 

1 numaralı feribot kapak atma rıhtımının (rampa) bulunduğu bölgeye, dört feribota düzenli bir konumda güvenli bağlanma imkânı sağlayan toplam 854,10 m²’lik alanda feribot iskelesi yapılacak. 

Mevcut Bodrum Yolcu Limanı geri sahasında idari bina, restoran, akaryakıt istasyonu, yolcu terminali, atık kabul tesisi, trafo, su deposu, misafirhane, otopark sahası bulunuyor. Proje kapsamında mevcut geri sahadaki tesislerde düzenleme yapılmak suretiyle yeni bir idari bina, yolcu limanı için terminal binası, restoran ve kafeler gibi yeme-içme alanları, saniteri üniteleri, beach clup, dükkanlar, misafirhane, müştemilat, atık kabul tesisi, su deposunun yapılması planlanıyor.