Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Bodrum Belediyesi Meclisi, 8 mahalleyi ilgilendiren 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına yapılan itirazların görüşülmesi için tek gündem maddesiyle olağanüstü toplandı.

Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Turgutreis, Bahçelievler, Akyarlar, Karabağ, Akçaalan, Peksimet, İslamhaneleri ve Dereköy Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı askı ilan süresi içinde Bodrum Belediyesi’ne iletilen itirazların değerlendirilmesine ilişkin alınan komisyon raporu bugün düzenlenen olağanüstü toplantı ile görüşüldü. 

Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu çalışmanın, planları mevzuata uygun hale getirmek ve bütüncül bir plan elde etmek üzere yapılan bir çalışma olduğunu ifade ederek şöyle dedi;

“Bu çalışma 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi ile beraber 1/5000 ve 1/1000’lik planların ortak yapılması kararıyla daha önceki belediye meclisimiz tarafından alınan kararla kararlaştırılmış bir plan çalışmasıdır. Biz göreve geldikten sonra da 5000’lik planları birlikte görüşerek onayladık, daha sonra da Büyükşehir Belediyesi’nde onaylandı. Arkasından 1000’lik planların çalışması başladı. Geçtiğimiz meclislerde 1000’lik planlar onaylandı, bugün de itirazların görüşülmesi için gündeme getirildi.”

İmar planlarının yeni yapılaşma alanları açma anlamına gelmediğine işaret eden Aras, “İmar planları aynı zamanda kamusal yatırımların da önünü açar. Yeni açılacak yollar, altyapı alanları, sosyal donatılar, sağlık alanları gibi kamusal ihtiyaçlar da bu imar planları ile tarif ediliyor.” dedi. 

Meclis gündemindeki 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı için yapılan itirazlardan da bahseden Aras, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Toplam 507 itiraz dilekçemiz vardı. 48’i kabul edilmiş, 18’i kısmen kabul edilmiş, 441’i de reddedilmiş. Bunun reddedilme gerekçelerinden bir tanesi de 5000’lik plana uyumsuz olması. Yani bazı itirazların daha önce 5000’lik plana yapılması gerekiyordu. Ama süreçler tamamlanmış değil, bu süreçler devam ediyor. Vatandaşlarımız her türlü idari, kanuni, yasal hakkını arayacaktır. Bizler de vatandaşlarımıza yardımcı olmaya hazırız.” dedi.

İmar ve Şehircilik ile Plan ve Proje Müdürü Onur Demirtaş ise planın bundan sonraki süreci hakkında bilgi vererek “Planlama sürecinin bundan sonraki aşamasında 1000’lik plana yapılan itirazlar meclisimizce uygun görülürse, Büyükşehir Belediyemize gidecek. Orada imar komisyonuna gidecek. Kabul edilmesi durumunda da plan kesinleştirmesini yapacak ve değişiklik yapılan kısımlar 1000’lik planda askıya çıkacak. Büyükşehir Belediyesi’nden kesinleştirme kararı geldikten sonra bizim İmar ve Bayındırlık Komisyonumuzla karar verdiğimiz, not aldığımız, vatandaşlarımızın itirazları doğrultusunda yapılması gereken 5000’lik değişiklikler var. Biz aynı anda bu 5000’lik değişikliği de Büyükşehir Belediyemize teklif edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz de uygun görürse de tekrardan 5000’lik değişiklik ve 1000’lik değişiklik olacak.” ifadelerini kullandı. 

Komisyon raporu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisine gönderilmek üzere oybirliği ile kabul edildi. 

Muhabir; Hamdi Yörür