Cesur Yürekler Yelken Açtı....

Bodrum’da Down Sendromlu çocuklar, annelerinin refakatinde mavi sularda yelken açtı.

Cesur Yürekler Yelken Açtı....

Kent Tv'de yayınlanan "Bir Yelkenlinin Dümen Suyunda Sohbetler" programının yapımcı ve sunuculuğunu da üstlenen tecrübeli yelken eğitmeni Osman Batur’un kurduğu Bodrum Sail, bu sene “Cesur Yelkenciler” sloganıyla özel çocukları deniz ve yelkenle buluşturuyor.

Bugüne kadar benzer amaçla yapılan faaliyetlerde lisanın da yapısı sebebi ile hep bir eksikliğe ve etiketlemeye değinilmiş olmasının düşündürücü ve üzücü olduğunu belirten Batur, bu aktiviteyi planlarken özellikle ve sadece Cesur Yelkenciler tanımının ön planda olacağını belirtti. Etkinlik kapsamında Bodrum Sağlık Vakfı’nda eğitim gören Down Sendromlu Dilber ve Öykü, yakınlarının refakatinde Osman Batur ile Milta Marina’dan yelken açtı.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Dilber ve Öykü denizcilik ve yelkencilik konusunda Osman Batur’dan bilgiler aldılar, yelkenliyi sürdüler.

Bodrum Sail, Dünya Otizm Günü ve benzeri özel günlerde de yeni cesur yelkencileri de alarak seyrine devam edecek. Ayrıca Anneler Günü’nde de cesur yelkencilerin anneleri de seyre katılacak. 

Yelken eğitmeni Osman Batur, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Gayemiz çocukları yelkencilik aracılığı ile denizle tanıştırmak ve ‘Cesur Yelkenci’ sayısını her geçen gün artırmak. Özellikle böyle farkındalık günlerinde çocuklarla denize açılacağız ve onların bu yolculuktan keyif almalarını sağlayacağız. Cesur Yelkencilerin bu doğa sporunun yanında getirdiği sorumluluk hissi, disiplin, doğa ile bütünleşme, birlikte çalışma, karar verme ve özgürlük gibi özelliklerini deneyimlemesini hedefliyoruz. Yelken, denge, koordinasyon ve kas gücünün gelişimine katkıda bulunur, ekip çalışmasını teşvik eder ve grup içinde iletişim becerilerini geliştirir. Çocuklar, teknenin kontrolünü paylaşarak birlikte çalışmayı öğrenirler ve birbirleriyle etkileşimde bulunurlar. Teknenin kontrolünü ele almak ve kararlar almak, özgüvenlerini artırır. Bu da çocukların problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Rüzgarın yönü ve değişimi gibi faktörlerle başa çıkarak çocuklar, esneklik ve adaptasyon yeteneklerini artırırlar ve yelken sporu, çocuklara doğanın güzelliklerini deneyimleyerek zihinsel olarak rahatlamaları için bir fırsat sunar. Yelken sporu her düzeyde fiziksel, sosyal ve duygusal açıdan gelişime katkıda bulunarak katılımcıların daha sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmelerine yardımcı olabilir. Bu özellikleri göz önünde bulundurarak yelken sporunu elimizden geldiğince bu tip farkındalik günlerini firsat bilerek özel çocuklarla buluşturmak istiyoruz. Cesaret ve bir işe başlamak hayat yolculuğunda bize mani olabilecek her türlü engeli yok saymak demektir.” dedi.

Dünya Down Syndrome’lular gününde “Cesur Yelkenciler” Bodrum’dan yelken açıyor