Denizde Fırtına Bekleniyor!..

Meteoroloji, Bodrum ile Antalya’nın Kaş ilçesi açıklarında fırtına beklendiğini duyurdu.

Denizde Fırtına Bekleniyor!..

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan uyarıda, rüzgarın hızının zaman zaman saatte 90 kilometreye çıkacağı ifade edilerek şöyle denildi;

“Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın, yarın (08.12.2023 Cuma) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, (09.12.2023) Cumartesi ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Başta balıkçılar ve denizcilerimiz olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Öte yandan Meteoroloji sağanak yağış uyarısı da yaparak "Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.