Dolandırıcılık Operasyonunda 11 Gözaltı

5 ilde ve Muğla’nın 4 ilçesinde düzenlenen tapu dolandırıcılığı operasyonunda 11 kişi Muğla KOM ekiplerince gözaltına alındı.

Dolandırıcılık Operasyonunda 11 Gözaltı

Datça Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yürütülen soruşturmada; organize suç şebekesinin vatandaşları sahte belgeler, sahte banka teminat mektupları ile kandırarak yüksek değerdeki arsa ve tarlalarını satın alıp kurdukları paravan şirketler arasında devir ederek dolandırdıkları, paralarını ödemedikleri veya cüzi miktarda ödeme yaptıkları tespit edildi. 

İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Gaziantep illeri ile Muğla’nın Menteşe, Bodrum, Datça, Milas ilçelerinde yapılan operasyonda B.K., M.Y., Ö.S., M.Ç., N.T., F.C., G.C., O.Y., M.G., M.F. ve Y.K. adlı zanlılar gözaltına alındı. 

Şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda suça ilişkin olarak çok sayıda sahte sigorta belgesi, sahte banka teminat mektupları, dolandırılarak alınan tapular, sahte diplomat kimliği, iki adet tabanca ile 52 adet mermi ele geçirildi.  

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.