Dünya Şampiyonası Yaklaşıyor

Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Dragon Birliği (IDA), Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından, düzenlenecek 2023 Dragon Dünya Şampiyonası'na sayılı günler kaldı.

Dünya Şampiyonası Yaklaşıyor

29 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde Türkiye, İsviçre, Portekiz, İngiltere, Macaristan, Avustralya, Belçika’dan 30’a yakın ekip, 100’e yakın yelkencinin katılımı ile gerçekleşecek yarışmalarda dünyanın dört bir yanından gelen yelkenciler heyecan verici ve prestijli tekne yarışlarında mücadele edecek. 

Katılımcılar, Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip'e düğün hediyesi olarak verilen ve yarışları onurlandırmak üzere ARAR PETROL A.Ş. tarafından özel olarak Bodrum’a getirilen Dragon sınıfının efsanevi teknesi Bluebottle’ı da 2023 Dragon Dünya Şampiyonasında görme fırsatı bulacak.

Dragon Dünya Şampiyonası hakkında

Dragon Dünya Şampiyonası, Dragon tekneleriyle yarışan Dünya’nın en iyi yelkencilerinin yer aldığı bir yelken yarışmasıdır. Johan Anker tarafından 1929 yılında tasarlanan Dragon teknelerinin yelkencilikte uzun tarihi vardır ve şampiyona bu mirası kutlamaktadır. Şampiyona, yelkencilerin dünya şampiyonunu belirlemek için yarıştığı bir dizi yarıştan oluşur. Yıllar boyunca, 1986'dan 1989'a kadar üst üste dört Dünya şampiyonluğu kazanan Poul Richard Hoj-Jensen ve 1993-1999 yılları arasında üç şampiyonluk kazanan Lawrie Smith de dahil olmak üzere birçok efsanevi Dragon yelkencisi adını tarihe yazdırmıştır. Diğer önemli şampiyonlar arasında Jørgen Schönherr, Tommy Mueller ve Pedro Rebelo de Andrade yer alır. Şampiyona Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, Danimarka ve Japonya da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenmiştir. En fazla şampiyona 1965 ve 2017 yılları arasında 16 etkinlikle Birleşik Krallık'ta düzenlenmiştir. Şampiyonaya birden fazla kez ev sahipliği yapan diğer ülkeler arasında Almanya (8 etkinlik), Danimarka (6 etkinlik) ve İtalya (5 etkinlik) bulunmaktadır. İki yılda bir farklı bir ülkede düzenlenen Dragon Dünya Şampiyonası’na Bodrum 2023’te ilk kez ev sahipliği yapacak.