İtalya’da Yardım Kampanyası Başlattılar

İtalya’nın Milano kentinde eğitim gören Bodrumlu öğrenci Eylül Fidanoğlu ve okul arkadaşları, büyük depremde yaşamını yitirenleri andı. Türk gençler, depremzedelere insani yardım toplanmasında da aktif görevalıyor.

İtalya’da Yardım Kampanyası Başlattılar

İtalya’nın Milano kentindeki Cattolica Üniversitesi’nde psikoloji bölümünde okuyan Bodrumlu Eylül Fidanoğlu ile okulda öğrenim gören yaklaşık 150 Türk arkadaşı, kentteki bir meydanda depremzedeleri andı. Burada yapılan İtalyanca açıklamada depremde binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ifade edilerek “Bu haftanın bitimiyle beraber etkilenen 10 ilimizde milyonlarca insanımızın evsiz kalacağı tahmin edilmektedir. Arkamızda gördüğünüz tüm arkadaşlarımız bu trajedide sevdiklerini ve yakınlarını kaybettiler. Ancak bugün ağlamak günü değildir. Bugün unutmak günü değildir. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün dayanışma günüdür. Bugün yardım etme günüdür. Basın açıklamamızdan sonra arkadaşlarımız meydanın muhtelif noktalarında sizlere yardım etmek ve bağış yapmanın yollarını içeren el ilanları dağıtacaklardır. Sizlerden ricamız bu broşürlerdeki organizasyonlara yapabildiğiniz kadar bağışta bulunmanızdır. Bu vesileyle tüm kayıplarımızı anıyor, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu günler hepimizin yardımlarıyla geçecektir.” denildi. 

İstiklal Marşı'nı da okuyan gençler, daha sonra kentin farklı noktalarında yardım kampanyası ile ilgili broşürler dağıttılar. Gençler aynı zamanda toplanan yardımların paketlenmesi ve gönderilmesinde de görev alıyorlar. 

Kent Haber’e açıklama yapan Eylül Fidanoğlu, “Depremden sonra burada arkadaşlarımızla hemen çalışmaya koyulduk. Buradaki insanları, bağış konusunda yönlendirme yapıyoruz. Yardımların toplandığı yerlere gidip oralarda kolilemeler yapıyoruz. El broşürleri dağıtıyoruz. Ayrıca yardım etmek isteyenleri, AFAD ve AHBAP linklerini atıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Elimizden geleni yapacağız.” dedi.