Öğretmenler Günü Kutlandı...

24 Kasım Öğretmenler Günü Bodrum’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler Günü Kutlandı...

Sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar, ilçedeki özel bir eğitim kurumundaki programla devam etti. Programa, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan emekli öğretmen Gülbin Satırlı, şunları dile getirdi;

"Bugün, öğretmen olmanın gururunu bir kez daha yaşıyorum. Öğretmenlik öyle güzel bir meslektir ki onun konusu insan, işleyen insan, işlenen yine insandır. Öğretmenlik mesleği bir ders zili çalıncaya kadar değil bir ömür boyu sürer. Günün her saatinde öğretmen çevresini çağdaşlığıyla, erdemiyle, başarılarıyla aydınlatır ve eğitir. Bu nedenle mesleğimi çok seviyorum.”

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ise konuşmasında şunları dile getirdi;

“Değerli öğretmen arkadaşlarım, sizler sevginiz ve yeteneğinizle sevgili biricik umutlarımızın, çocuklarımızın masallarının başlangıcı ve mutlu sonusunuz. Unutmayınız ki kollarınızı iki yana açtığınızda bize sevgi ve saygıyla koşulan, Dünya’daki en masum mesleğin sahibiyiz.”

24 Kasım Öğretmenler Günü oratoryosu ile devam eden programda dans gösterileri ve müzik dinletileri sunuldu.