Uğur Mumcu, Bodrum’da da Anıldı

24 Ocak 1993’te bombalı suikast ile katledilen gazeteci Uğur Mumcu, vefatının 30. yılında Bodrum’da da anıldı.

Uğur Mumcu, Bodrum’da da Anıldı

24 Ocak 1993 Pazar günü, otomobiline yerleştirilen bombayla katledilen Uğur Mumcu, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Bodrum'da anıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi’nin çağrısıyla Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen törene çok sayıda Bodrumlu katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulup Uğur Mumcu’nun fotoğrafı önüne karanfillerin bırakıldığı törende konuşan ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Mumcu’nun katledilişinin 30’uncu yılı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi;

“Bu uğurda kimsenin yalnız yürümemesi gerekiyor. Yalnız yürüdükleri için geçmişte birçok değerimizi yitirdik. Yanlarında olamadığımız için, onlarla birlikte sesimizi yükseltemediğimiz için. Bu yılki Uğur Mumcu anmalarının teması Yeniden Cumhuriyet. Uğur Mumcu’nun, dini ticarete alet edenlere, dini siyasete alet edenlere ve çıkarları için bu ülkenin kaynaklarını kullanan herkese karşı mücadelesi vardı. Gericiliğe, etnik bölücülüğe, her türlü yozlaşma ve yoksulluğa karşı direnmek, Cumhuriyeti yeniden kimsesizlerin kimsesi kılmak, Mustafa Kemal’in manevi mirasçıları olarak bizi de görevimiz. Yolsuzluğun yoksulluğu, yoksulluğun açlığı, açlığın düşüncesizliği getirdiği bu çemberi kırmamız gerekecek.”

Saraçbaşı’nın konuşmasının ardından ÇYDD’li gençler, derneğin genel merkezinin açıklamasını okudu.