BODEX Fuarı Sönük Başladı...

Bodrum’da düzenlenen Turistik İşletmeler Donanımı ve Gıda ihtisas Fuarı (BODEX) başladı. Tanıtımının da yeterince yapılmadığı dikkat çeken fuara ilginin az olduğu görüldü.

BODEX Fuarı Sönük Başladı...

11-14 Mart tarihlerinde Marmaris Fuarcılık Organizasyon tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen BODEX Fuarı, Konacık Mahallesi'ndeki Herodot Kültür Merkezi'nde başladı. Fuarın açılış töreni Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Tamer Mandalinci’nin katılımıyla yapıldı. 

Törende konuşan Başkan Vekili Tamer Mandalinci, katılan tüm sektör temsilcilerine teşekkür ederek fuarın hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Her yıl olduğu gibi yine güzel bir organizasyonda birlikteyiz. Gündemi biliyorsunuz tedbirli olmalıyız. Tedbirleri ihmal etmemeliyiz ama paniğe de gerek yok. Koronavirüsle ilgili ülkemiz başından beri ciddi tedbirler aldı. Bu sıkıntıların en kısa zamanda geçeceğine inanıyorum. Turizm sektörü kırılgan bir sektör ama bu sorunun ölü sezonda meydana gelmesi bizim için şans. Havaların ısınmasıyla birlikte, alınan tedbirlerle birlikte Dünya genelinde bu sorunun azalacağına inanıyorum. Biz de ilçemizde her türlü tedbiri aldık.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Türkiye’nin farklı noktalarından Bodrum’a gelip stant açan firmaların stantları gezildi. Fuarda gıda, endüstriyel mutfak, mobilya, ısıtma ve soğutma sistemleri, ev ve otel tekstili ürünleri stantlarda yerlerini aldı.

BODEX Fuarı’na önceki yıllara oranla ilginin az olduğu görüldü. 

Fuarda Çınar Çevre Sağlığı firmasına üzerinde maske ve koruyucu elbisenin olduğu manken ilgi çekti. Firma yetkilisi Olcay Kumral, Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Bodrum’da hizmet vermekteyiz. Biz ilaçlama yaparken bu kıyafeti kullanıyoruz. Şu anki koronavirüsten dolayı kullandığımız kıyafetler insanların çok ilgisini çekiyor. Biz de onlara gerekli açıklamaları yapıyoruz” dedi. 

Fuara 4’üncü kez katıldıklarını dile getiren Gürkan Klima ve Elektrik firmasının sorumlusu Bahtiyar Türksever ise “5’inci kez düzenlenen bu fuara biz 4’üncü kez katılıyoruz. Geçen yıllarda fuara katılan sayısı daha iyiydi. Fakat bu yıl ziyaretçilerimiz biraz az. Umarım daha iyi olur. Standımızı açtık, herkesi bekleriz. Dünya’da ilk ve tek renkli klimalar bizde. Kız çocuk odalarına pembe, erkek çocuk odalarına ise mavi klima çok popüler. Bu klimalarda satışlarımız iyi” dedi.

Fuar 14 Mart tarihine kadar devam edecek.