Deniz Çekilmesi Belirginleşti

Bodrum’da deniz suyu kıyıdan metrelerce çekildi. Her yıl bu dönemde yaşanan çekilme, ilginç görüntülere neden oldu.

Deniz Çekilmesi Belirginleşti

Yılın Şubat ve Mart aylarında daha çok belirginleşen deniz çekilmesi, ilginç görüntülere neden oluyor. Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yaşanan çekilme, Kral Yolu’nu bir kez daha ortaya çıkardı. M.Ö. 4. YY’ın ortalarında yapılan ve Myndos (Tavşan) Adasına kadar uzanan şehir surlarını gören vatandaşlar bu ilginç görüntüyü cep telefonu kameralarıyla ölümsüzleştirdi. 

Bodrum ilçesine bağlı Gümbet Mahallesi'nde sahile gidenler, suyun çekildiği kumsalda yürüyüş yaptı, fotoğraf çektirdi. Yaklaşık bir haftada 20 metreye yaklaşan çekilme, bölgede yaşayanları ve gezintiye gelenleri şaşırttı. Gümbet’te denizde çekilme nedeniyle deniz çayırlarının ortaya çıktığı görüldü. 

Torba Mahallesi’nde kıyıya yakın bir bölgeye bağlı teknelerin çekilme nedeniyle karaya oturdukları gözlendi. 

Ortaca ilçesinde, caretta carettaların üreme noktaları arasında yer alan İztuzu Plajı'nda da denizin çekildiği gözlemlendi. Eşiyle plaja gelen İbrahim Özdemir, bölgede yaşadığını, suyun ilk kez bu kadar çekildiğini gördüğünü söyledi.

Her yıl aynı dönemlerde yaşanan deniz suyu çekilmesinin, gel-git hareketleri ve rüzgar basınç değişikliklerinden kaynaklanabileceği tahmin ediliyor.