Kaçak Yapılaşma Mühür Dinlemiyor!

Bodrum’da inşaat sezonu bu yıl hızlı başladı. Olumsuz ekonomik koşullar ve ülke genelinde konut satışlarındaki düşüşlere rağmen, pandemi nedeniyle güvenli liman olarak görülen Bodrum Yarımadası'nda satılık ve kiralık konutlara yönelik büyük bir talep var. Yarımadanın her noktasında birçok yeni şantiyenin faaliyette olduğu dikkat çekiyor.

Kaçak Yapılaşma Mühür Dinlemiyor!

Sektördeki bu hareketlilik dikkatleri, son yılların gündemdeki en önemli konularından biri olan kaçak yapılaşmaya çeviriyor. Ahmet Aras'ın Bodrum Belediye başkanlığına seçildiğinden itibaren kaçak yapılaşma ile mücadele edeceğini deklare etmesi ve ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölge genelinde yaptığı incelemeler sonrası, bakanlık ve belediye tarafından tespit edilen çok sayıda kaçak ve ruhsatsız yapı yıkılmıştı. Şuanda Bodrum Belediyesi'nin inşaat ruhsatı ve uygulama aşamasında gösterdiği hassasiyet ile kaçak inşaat yapmanın oldukça zorlaştığı biliniyor. Ancak kaçak eklentiler yaptıkları tespit edilen bazı kişileri, mühürleme ve cezai yaptırımlar bile durduramıyor.

MÜHÜRLENDİ AMA DEVAM EDİYOR!

Küçükbük Mahallesi Kardeşler sitesinde bulunan bir konutta gerekli izinler alınmadan tadilat ve büyütme işleminin yapıldığı iddia edildi. Durumu ihbar alan belediye ekipleri, binada mühürleme işlemi yaptı. Ancak mühürleme işlemine rağmen inşaat faaliyetinin mühür fekki yapılarak devam ettiği görüldü. Mahalle sakinleri ise yaşanan duruma tepki gösterdi. 

 

90 yaşındaki Emekli Avukat eski Milletvekili Ahmet Orhan Senemoğlu, yan komşusunun evini usulsüz bir şekilde büyüttüğünü ve kendi evinin mahremiyetini ihlal ettiğini, manzarasını kapattığını ifade ederek şunları söyledi;

"Bu kooperatif çok düzenli bir şekilde kurulmuştu. Ancak şimdi imara aykırı, ruhsat alınmadan büyük tadilatlar yapılıyor. Burada imar hakkı yüzde 15’e 15’dir. Her evin bulunduğu arsa 300 ile 250 metrekare arsa üzerine yapılmıştır. Bitişiğimdeki ev 270 metrekareli arsası olduğu halde balkonunu aşağıya doğru büyülterek Bodrum katını bir apartman dairesi şekline getirdi. Balkonunu anormal bir şekilde büyüttü. Benim evimin mahremiyetini de ihlal etti. Belediyeye şikayet edildi, Belediye bu inşaatların hepsini mühürlemiş. Bu sitede 15’in üzerinde tadilat ve kaçak yapı var. Ondan önceleri af kanunundan yararlanıldı. Bugüne kadar fazla bir inşaat değişikliği yoktu. Bu sene bu iş çok arttı. Deprem korkusundan kimse İstanbul’a gitmiyor. Korkunun ecele faydası varmış gibi gitmiyorlar. Bizim bulunduğumuz bölge kayalık olduğu için deprem fazla hissedilmiyor. Bunun için birçoğu sitedeki yazlıklarında oturuyor" dedi.