Kadınlar Herodot’ta Buluştu

Bodrum’da farklı mahallelerden kadınlar, Yerel Eşitlik Eylem Planları ile ilgili taleplerini dile getirmek için biraraya geldi.

Kadınlar Herodot’ta Buluştu

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çağrısıyla ilçede farklı mahallelerden çok sayıda kadın, Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde biraraya geldi. 

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcüsü Av. Evrim İnan, toplantıda yaptığı konuşmada “Uzun bir süre sonra nihayet biraradayız ve birarada olmak her zaman olduğu gibi çok heyecanlı. Bugün Bodrum hayalimizi konuşmak için biraradayız. 56 Mahallede yaşayan biz kadınların Bodrum hayalini, sorunları biliyoruz ve birçok buluşmada ve birçok alanda bu sorunları tespit ve ifade ettik. Ve sorunu bilen tarafta olan bizler, hayatın her alanında olduğu gibi, çözümüne de vakıfız. Çözümleri hepimiz hergün hayatlarımızda deneyimliyoruz, gerek evde, gerek işte, gerekse sokakta ya da hayatlarımızın diğer alanlarında. Ve bu alanlarda var olan çözümler ile hayatın da her alanını yeniden var ediyoruz. Öyle ise, Bodrum hayalimizle birlikte çözümün belirleyicisi olma hakkını da Bodrum’un her mahallesinde, her sokağında, her köşe bucağında hayata geçirelim. Hayalin sonucunu, hayatın her alanında eşit olmak ve ayrımcılığa uğramamayı bayram ziyafetine benzetmek yanlış olmayacaktır. Bayram ziyafeti için hazırlıklara başlama vakti. O halde her birimiz iş başına. 56 mahalle ile bu kentteki eşitlik hayalimiz var edelim. Yerel Eşitlik Eylem Planının nasıl oluşturulacağı, kimleri nasıl kapsadığını, özetliyoruz ve ardından hep birlikte, ortaklaştığımız hayalimizi konuşup oluşturacağız.”

Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt’un da katıldığı toplantıda kadınlar, Bodrum Belediyesi’nin yerel eylem eşitlik planının oluşturma sürecinde talep ve görüşlerini dile getirdiler.