Yılın İlk Toplantısı Yapıldı

Bodrum Belediyesi'nin 2024 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 14 gündem maddesi görüşüldü.

Yılın İlk Toplantısı Yapıldı

Herodot Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Ahmet Aras’ın şehir dışında olması sebebiyle Emel Çakaloğlu başkanlık etti.

Toplantında önerge olarak verilen “imza yetkisi sona eren Bodrum Kültür A.Ş. Müdürü Zeynep Göztepe’nin imza yetkisinin uzatılması” maddesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Karakaya Mahallesi, Samanlık Mevkii, 163 ada 17 parselde kayıtlı taşınmaza ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği, oybirliği ile kabul edildi.

İkinci maddede Mumcular Mahallesinde, onaylı 1/1000 ölçekli Mumcular Uygulama İmar Planında kalan yaklaşık 50 ve 55 dönümlük ve Çiftlik Mahallesinde onaylı 1/1000 ölçekli Yalı Mahallesi (Çiftlik) kesimi Uygulama İmar Planı Revizyonunda kalan 55 ve 45 dönümlük alanlarda, 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesine göre uygulama yapılabilmesi için 5 yıllık imar programına ek olarak alınması, oybirliği ile kabul edildi.

Üçüncü maddede Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri Mahalleleri (Aspat Kalesi ve Çevresi-Pamuklu Tepe ve Çevresi-Termera Antik Kenti ve Çevresi) 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planına yapılan 96 adet itiraz dilekçesinin değerlendirilmesine ilişkin alınan komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun 96 itiraza ilişkin aldığı ret kararı, mecliste oybirliği ile kabul edildi.
 
Dördüncü maddede, Pınarlıbelen Mahallesi Etrim Kümeevler 148 ada 59<61>63 parsellerin güneyinde bulunan parka, geçen Temmuz ayında yaşamını elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 10 yaşındaki Hurisu Gün’ün ismi verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Beşinci maddede Eskiçeşme Mahallesi 821 ada 14 ve 15 numaralı parseller ve çevresine ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği teklifi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Altıncı maddede Belediye Meclisinin 2024 yılı tatil ayının belirlenmesi görüşüldü. Meclisin tatil yapmaması yönünde sunulan teklif oybirliği ile kabul edildi.

Yedinci maddede 2024 yılı Denetim Komisyonunda görev alacak üyelerin yapılacak gizli oylama ile belirlendi. Buna göre; CHP’den Emel Çakaloğlu, Mustafa Çortoğlu; İyi Parti’den Erkan Özşeker komisyona seçildi.
 
8’inci maddede, Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun K Cetvelinde nüfusu 100.001’den 250.000’e kadar olan ve büyükşehirlerin belediye sınırları içerisinde yer alan Belediyeler için 2024 yılında belirlenecek maktu ücretin, Zabıta görevi yapan personele ödenmesi oybirliği ile kabul edildi.

9’uncu maddede Belediyede 5620 sayılı Kanuna istinaden, geçici işçi olarak çalışmakta olan 1 adet Sağlık Teknisyeni’nin 2024 yılı çalışma vizesinin alınması oybirliği ile kabul edildi.
 
10’uncu maddede 2024 yılında Meclis Başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek Huzur Hakkı ücreti 991,5 TL olarak belirlendi.

11’inci maddede Belediyenin norm kadro cetvelinde boş bulunan bir adet 8505 Unvan Kodlu, 1 /(bir) adet birinci  derece Mimar kadrosunda ‘tam zamanlı sözleşmeli’ olarak çalışan mimarın, 01.01.2024 tarihinden itibaren sözleşmesi yenileneceğinden, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün ilgili Genelgesine istinaden net aylık ücreti, taban ücret olarak belirlendi.

12’nci maddede Resmi Gazetede yayımlanan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 11. maddesinin 1. bendine istinaden düzenlenen (II) Sayılı Boş Kadro Değişikliği Cetvelinde yer alan değişikliği oybirliği ile kabul edildi.

13’üncü maddede Resmi Gazetede yayımlanan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 11. maddesinin 1. bendine istinaden düzenlenen (III) Sayılı Dolu Kadro Değişikliği Cetvelinde yer alan değişiklikleri oybirliği ile kabul edildi.

14’üncü maddede Belediyeye bağlı Kadın Konukevi hizmetinden yararlanacak kadınlar ve yanındaki çocukları için 2024 yılı harçlık miktarının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Kadının yanındaki 16 yaşından büyük çocuklar için günlük 141 TL üzerinden aylık 4 bin 253 TL, korunan kişinin birden fazla olması halinde ilave her bir kişi için günlük 28 TL, aylık  850 TL olarak belirlendi.