Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu

Bodrum'da düzenlenen Under Armour 5.Bodrum Yarı Maratonu’nda binin üzerinde sporcu 3 farklı etapta yarıştı. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu

Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların katıldığı Uluslararası Under Armour Bodrum Yarı Maratonu bu yıl 5. kez düzenlendi. Halikarnassos Yarı Maratonu 21K, Karia 10K ve Myndos 5K etaplarında gerçekleştirilen koşuya, her yaştan bin 365 sporcu kayıt yaptırdı. 

Bodrum Belediye Meydanı’nda verilen start öncesi sporcular son hazırlıklarını tamamlayıp başlangıç noktasındaki yerini aldı. Sporculardan Gül Erdemir, “Bodrum Yarı Maratonu, en sevdiğim yarışlardan birisi. Mükemmel bir atmosferi ve organizasyonu var. Bence her şey çok güzel olacak. Hava biraz sıcak ama yani bu mevsim için çok normal. Bence çok güzel olacak, her zamanki gibi yani. Geçen senenin yaş kategorisi birincisiyim. Bu sene de öyle bir hedefim var.” dedi. 

21K sporcularından Ege Yoldüren ise “Geçen sene bu yarışta üçüncü oldum. Bu sene hedefim daha büyük. Birincilik için yarışacağım. Elimden geleni yapacağım. Çok sıkı şekilde antrenman yapıyorum. Neredeyse her gün. Neslihan ve Gamze hocamın sayesinde çok güzel antrenmanlar yaptım. İyi hazırlandım. Bu yarış için hazırım, elimden geleni yapacağım.” diye konuştu. 

Bodrumlu koşucu Metin Çakto da yarışa iyi hazırlandıklarını ifade ederek hedefinin kürsüye çıkmak olduğunu ifade etti. 

Mac Runners ekibi olarak yarışa iyi hazırlandıklarını ifade eden Kaan Yamaçoğlu da “Koşu dediğimiz şeyde ne kadar düzen varsa, süreklilik varsa sonuçlara o kadar güzel bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.” dedi. 

Koşucular, İlçe Spor Müdürü Oktay Dumruk tarafından verilen start sonrası Bodrum Marina - Myndos Kapısı - Gümbet Sahili - Bitez bahçe arası - Antik Tiyatro - Kumbahçe Sahili - Paşa Tarlası gibi Bodrum’un önemli tarihi ve turistik yerlerini geçerek parkuru tamamladılar. “Bodrum’da koşmanın her ânında mutluluk var” sloganıyla düzenlenen koşu sonunda genel klasman ve yaş kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Akbaş’ın da katıldğı törenle verildi. 

Yarışlar sonunda 5K’da erkekler genel klasmanda Umut Çakar birinci, Tuncay Saraç ikinci, Hamza Tatlı üçüncü; kadınlar kategorisinde Fatma Taş birinci, Esra Uzun ikinci, İnci Köloğlu üçüncü oldu. 

10K erkekler genel klasmanda birinciliği Mehmet Aydıngör, ikinciliği Kerem Baybatur, üçüncülüğü Enes Demir Çetiner kazanırken kadınlarda birinciliği Benhür Önel, ikinciliği Derya Demiral, üçüncülüğü Alev Dalaman elde etti. 

21K erkekler genel klasmanda bitiş çizgisine ilk ulaşan sporcu Ömer Oklu olurken Ege Yoldüren ikinci, Alper Tutak üçüncü oldu. 21K kadınlar genel klasmanda birinciliği Tülin Okyay elde ederken ikinci Çiğdem Tutuncu, üçüncü Selma Altundiş oldu. 


21K Kadınlar Birincisi Tülin Okyay, yarış sonunda yaptığı açıklamada “Ben geçen hafta Gelibolu’da da koştum. Orada 21 kilometrede yine bayanlarda birinci geldim. Yani benim alışkın olduğum bir parkurdu. Benim için zor değildi, biliyordum çünkü neyle karşılaşacağımı. Çok keyif aldım, çok teşekkür ederim. Gerçekten emek verilmiş, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 

21K Erkekler Birinci Ömer Oklu her yıl Denizli’den gelip bu yarışa katıldıklarını anlatarak “Her sene Bodrum’dayız, ilk kurulduğu günden beri. Son 3 yılda genel klasmanda birinciyim. Parkuru çok seviyorum. Ege’nin en güzel parkurlarından biri. Performans değil ama gerçekten keyif alınarak koşulabilecek bir parkur burası.” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Hamdi Yörür