Caz Festivali Sona Erdi

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Bodrum Caz Festivali, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri ile sona erdi.

Caz Festivali Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Caz Derneği tarafından düzenlenen Bodrum Caz Festivali, 21 Haziran günü Dibeklihan’da İtalyan grup 'Nino Rota Ensemble' konseri ile başlamıştı. 29 Haziran tarihinde Dibeklihan’da birbirinden güzel konserler ve söyleşiler ile devam eden festival, Bodrum Kalesi’ndeki Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri ile sona erdi. 

Turco-latino akımının öncüsü Sicimoğlu’nun Kuzey Hendeği’ndeki konserine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Üniversite yıllarından beri Latin müziği hakkında yaptığı araştırmalar ve birikimleriyle günümüzdeki eğlenceli sahne performansını oluşturan Ayhan Sicimoğlu ve grubu, sanatseverlere unutulmaz dakikalar yaşattı. 

Pop, funk ve latin ezgilerini özgün şekilde yorumlayan perküsyon sanatçısı Ayhan Sicimoğlu, 70’li yıllarda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve sualtı kazılarında görev yaptığından da bahsetti. Sicimoğlu, “1976 yılında Bodrum’a geldim. Burada sualtı arkeolojisinde dalgıç idim. Bu kaledeki eserlerin çıkarılmasında bizzat sualtında çalışmışlığım var.” diye konuştu. 

Konserde izleyiciler Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars'ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde dans etti.