Festivalde Son Konser Verildi

Q-BRA (Kübra Uzun) & Mx. Sür Dj performansı, 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin bu yılki son konser etkinliği olarak izleyici ile buluştu. Festival, Eylül ayı boyunca çocuk etkinlikleri ve film gösterimleriyle devam edecek.

Festivalde Son Konser Verildi

18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Türkiye’nin iki seçkin Dj’i Q-BRA (Kübra Uzun) ve Mx. Sür ile konser etkinliklerini, bu yıl için sonlandırdı. Bir çok müzik formunu son yıllarda programına dahil eden Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, temelde klasik müzik ağırlıklı olmak üzere caz, etnik, deneysel ve eklektik tarzda ürünler veren sanatçıları da bünyesine davet ediyor. Bu defa özellikle İstanbul olmak üzere Türkiye’nin gece hayatına yön veren Dj’lerin başında gelen iki Dj’i Bodrumlularla buluşturan konser, Gümüşlük Sahilinde “Suda” etkinlikleri kapsamında düzenlendi. 

Dj Q-BRA’nın, Gümüşlük’teki performansında özellikle öne çıkan çalışma W.A. Mozart’ın KV 560 numaralı kanonu idi. W.A. Mozart’ın yapıtına yeniden söz yazan Dj Q-BRA, bu eseri dört ses olarak seslendiriyor. Ve bu çalışma, bu yılın başında Koli Kanonu adını alarak 5 remixten oluşan bir albüme dönmüştü. Ayrıca ikilinin birlikte yazdıkları Alan2020 isimli şarkı da beğeni topladı. 
   
FESTİVAL ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİKLERLE DEVAM EDİYOR

Festival, çocuklar için planlanan etkinlikler ve akşamları açık hava film gösterimleriyle Gümüşlük Sahilindeki festival merkezinde Eylül ayı boyunca devam edecek. 

Arı Aşkına! Atölyeleri, Gümüşlük Müzik Festivali organizasyonunda, Bodrum Peksimet köyü gençleriyle buluşacak. Son yıllarda “Yeşil Festival” konseptini benimseyen ve bu mottoyla hareket eden Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, sanatı merkezine alarak, çocuklarda ekolojik yaşam ve sürdürülebilir alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. 

Bu kapsamda, Arı Aşkına! Ekolojik Farkındalık ve Sanat Atölyeleri ile işbirliği yapan Festival, 16 Eylül Perşembe günü festival merkezinde; 17 Eylül Cuma günü Turgutreis Sağlık Vakfında saat 15.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek organizasyona ev sahipliği yapacak.  

Katılımcı sanat alanında araştırmacı, sanatçı ve üretimci Nil İlkbaşaran ve doğaya yakın yaşam şekli ve yaratıcılığı birleştiren “ekolojik sanat” kavramını benimseyerek, çalışmalarını bu alanda sürdüren Güngör Erdem’in projede yönetici oldukları atölye çalışmalarına 12-15 yaş arası 20 genç katılacak. Programda biyoçeşitlilik, yaban arıları, bal arıları, ekolojik dengeler üzerine anlatılar ve interaktif oyunlar yer alacak. Hollanda Konsolosluğu’nun da destekleriyle, Amsterdam KLIK Animasyon Festival’den kısa film seçkisi ve Festival Merkezinde biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapacak bir arı oteli yapım çalışması da yer alacak. Arı Aşkına! Ekolojik Farkındalık ve Sanat Atölyeleri ile ilgili detaylı bilgi için https://ariaskina.org başlıklı web adresi ziyaret edilebilir.