Kurbanlıklar Elde Kaldı

Bayram öncesinde bin bir umutla kurbanlıklarını Bodrum’a getiren satıcıların kurbanlıklarının yarıya yakını elde kaldı.

Kurbanlıklar Elde Kaldı

Çoğunluğu Doğu Anadolu’dan gelen çok sayıda satıcı, bayram öncesi hayvanlarını satabilmek umuduyla Bodrum’a getirmişti. Bayramda fiyatları düşürmelerine rağmen, getirdikleri hayvanların yarısını satabildiler. 

Yem fiyatlarının pahalılığından dert yanan satıcılar, şimdi de hayvanları geri götürmek için masraf edeceklerini ve zararlarının katlanacağını dile getiriyor. 

Van’ın Saray ilçesinden kurbanlık getiren Mehmet Öztürk, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“110 tane hayvan getirdim. Elimde 50 civarında kaldı. Hayvan almaya gelenler yarıdan fazla fiyat kırıyorlar. Zarar ediyoruz, satamıyoruz. Geri dönmek istesek, 10 bin TL araç parası vereceğiz. Zaten batmışız. Bir de oraya para verdik mi hepten batarız. Ne yapacağız bilmiyoruz. Bize yardım edilmesi lazım. Ne samanımız kaldı, ne arpamız kaldı ne de otumuz kaldı. Kazandığımız 3 kuruşu samana verdik.”

Van’ın Özalp ilçesinden Yalıkavak Mahallesi’ne kurbanlık getiren Yusuf Emre, “Ben 110 hayvan getirdim, 35 tanesi elimde kaldı. Son zamanlarda fiyat da düşürdük ama satamadık. Zararına satıyoruz zaten. Şimdi hayvanları nasıl götüreceğimizi bilmiyoruz.” diye konuştu.