Muhasebe Haftası Kutlanıyor...

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle Mali Müşavirler Bodrum Belediye meydanında bir araya geldi.

Muhasebe Haftası Kutlanıyor...

Bodrum SMMMO, Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenledi. Bodrum Belediye meydanında gerçekleştirilen törene SMMMO Başkanı Barış Erdoğan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mehmet Sarıbıyık, Bodrum Malmüdürü Ümit Yıldırım ile oda üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Başkan Erdoğan'ın ve Başkan Ahmet Aras'ın yaptığı konuşma ile son buldu. 

Erdoğan, muhasebe mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla Muhasebe Haftası'nın kutlandığını söyledi. 

MESLEKTAŞLARINI KUTLADI

Mesleğinin sunduğu hizmetlerin ne kadar hayati öneme sahip olduğunun koronavirüs salgını boyunca daha iyi anlaşıldığını anlattı. Erdoğan, sistemin başarılı şekilde çalışmasında meslektaşlarının payının büyük olduğunu dile getirerek, "Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır" dedi. 

Ukrayna ve Rusya savaşıyla ilgili konuşan Erdoğan, şunları belirtti: "Bakmayın 1 Mart'ın böyle karanlık ve yağmurlu günlere geldiğine. Biz hayatımızda her zaman olmaktan onur duyduğumuz en büyük keyif aldığımız yerdeyiz. Atamız ve silah arkadaşlarının tam kalbinde ve tam karşılarındayız. Bugün  görüyoruz ki bütün Dünya ve ülkemiz zaman zaman çok talihsiz olaylarla karşılaşmakta. İşte en son yaşadığımız süreçte Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ne yazık ki bütün Dünya'yı olduğu gibi biz Mali Müşaviri meslaktaşları ve ülkemizi de ziyadesiyle üzmekte. Bir Ülkenin kendi sınırlarını ve Ulusal Egemenliği savunması, ne kadar değerliyse bir Ülkenin Ulusal sınırlarına ve Milli Egemenliğe karşı direniş yapması o kadar vahimdir. Bugün görüyoruz ki öyle bir kuruyucumuz var ki yüzyıl önce bile bu olayları düşünerek  bizleri koruma altına almış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bugün Ülkemiz bu süreci rahat atlatmakta. Ne var ki bütün Türkiye'deki meslektaşlarım adına tekrar tekrar haykırmak istiyorum, savaşa hayır biz barışın muhasebesini yapmak istiyoruz." Dedi.

Muhasebe haftasını kutlayarak söze başlayan Başkan Aras ise şunları söyledi:"Aslında her şeyin başı Mali işlerden geçiyor. Eğer Maliyeniz güçlüyse her türlü hizmeti de yapabilirsniz. Sizlerin ne kadar önemli işler yaptığınızı biliyoruz ve sizlere büyük saygı gösteriyoruz. Bu güzel günde sizlerle birlikte olmak benim içinde çok özel." dedi 

Törenin ardından Trafo Cafede kahvaltı yapıldı.