Pehlivanoğlu’ndan Eğitim Açıklaması

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Bodrum’da eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Pehlivanoğlu’ndan Eğitim Açıklaması

Türk Eğitim Derneği (TED) Bodrum Koleji'nin 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören sonrası Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken, açıklamalarda bulundu. 

Erdem Erken, okulun 10. yılında hem yüz ölçümü hem de öğrenci sayısı olarak Muğla’nın en büyük özel öğretim kurumu olduğuna işaret ederek şöyle dedi:

“Bununla birlikte liseye geçiş sınavları ve üniversite sınavlarında ilçemizin ve ilimizin akademik liderliğini üstlendik. Akademik alandaki bu başarılarımızı sanatsal, sportif, kültürel alanlardaki başarılarımızla taçlandırdık. Bunları kamuoyu ile paylaşmamızda her zaman destek oldunuz. Sağ olunuz, var olunuz. Bugünkü onur konuğumuz Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Sayın Selçuk Pehlivanoğlu. Sayın Pehlivanoğlu 2003 yılında Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı oldu. O tarihten itibaren Türk Eğitim Derneği’ne büyük katkılar sundu. 2012 yılında her zaman hayalimiz olan TED Üniversitesi’ni kurdu. Üniversitemizin mütevelli heyeti başkanlığı görevini de yürütüyor. Türk Eğitim Derneği ülkemizde 40 okul ile faaliyet gösteriyor. Okullarımızda maddi olanakları kısıtlı binlerce öğrenci burslu olarak eğitim görüyor. Şimdi sözü, ülkemizin eğitim alanındaki en önemli sivil toplum kuruluşunun başkanı Sayın Selçuk Pehlivanoğlu’na bırakıyorum.” diye konuştu. 

Selçuk Pehlivanoğlu ise yaptığı açıklamada TED Koleji’nin bölgesinde lider okullar yapma ve bunu geliştirme gayretinde olduğunu ifade ederek “Bugün okullarımızla, üniversitemizle fark yaratma gayreti içerisindeyiz. Seneye okul sayımız 45 olacak. Verdiğimiz akreditasyon ve danışmanlık sistemleriyle daha fazla okula dokunup eğitim yönetim sistemlerinin daha doğru bir noktaya çıkmasına katkı sağlayacağız. Büyük Önder Atatürk’ün verdiği ikinci en önemli görev, imkanı olmayan çocuklara destek olmaktır. Bu ülkede eğitimdeki sosyal adaletsizliği ortadan kaldıramadığımız takdirde unutmayalım ki bu ülkenin bekası dahil geleceği tehlikededir. Kalabalık bir genç nüfus, bir yığın olduğu takdirde bu kalabalık genç nüfus Türkiye’nin geleceği için çok ciddi bir sıkıntı olarak ortaya çıkar. Eğitimde sosyal adaleti sağlamak için meselenin sadece para olmadığı bilinciyle hareket etmek gerekir. Eğitimdeki büyük sorunları ortadan kaldırmak için gayret sarf etmeniz gerekir.” dedi. 

Türk Eğitim Derneği olarak Türkiye’de öncü çocuklar yetiştirmeye çalıştıklarını ve iki tip nitelikli burs verdiklerini dile getiren Pehlivanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlki tam eğitim bursu; öğrencilerimizi ilkokuldan okulumuza alıp üniversitenin sonuna kadar okutuyoruz. İkincisi tam destek bursu; bu çocuklarımız lise 9’uncu sınıftan itibaren kendi okullarında eğitime giderken hem yabancı dilde hem de sosyal kültürel faaliyetlerde geliştirme sağlıyoruz. Çünkü akademik hayat bitti. Dünyada bizimki gibi testle tost arasına sıkıştırılmış nesil yetiştirmeye gayret eden başka bir ülke yok. Artık dünyanın önder firmaları, üniversite mezunu diplomasıyla insanları işe almıyorlar. Sosyal medyada kişilik testi yapıyorlar, liderlik testi yapıyorlar, başkaları için ne yaptığına bakıyorlar. Çünkü artık kültürel zeka geçerli. Bunlardan sonra üniversite mezuniyetine bakıyorlar. Ama biz maalesef hala kolunda kalmış tek bileziğini sınav baronlarının eline mahkum ediyoruz. İmece usulü ile çocukları dershaneye yollamaya çalışan bir toplum halindeyiz. Bunları çözmek zor mu? Ben zor olduğu kanaatinde değilim.” şeklinde konuştu.