Türk Filmleri Haftası Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bodrum Belediyesi’nin himayesinde Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından organize edilen 10. Bodrum Türk Filmleri Haftası, birbirinden özel film ve sanatçıları ağırlayacak.

Türk Filmleri Haftası Başlıyor

23 Eylül Cuma akşamı Gülay Afşar’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Maç Şimdi Başlıyor: Beyazperde Dijitale Karşı” adlı panelde yapımcı Serdar Can, yönetmen Murat Şeker, oyuncu Murat Cemcir, sinema işletmecisi Cenk Sezgin sektörün geleceğine ışık tutacak. Panel Oasis Açıkhava meydanında saat 19:00’da gerçekleşecek. Ardından “Aykut Enişte-2” adlı filmin halka açık gösterimi gerçekleşecek.

BODRUM’DA BULUŞUYORLAR…

23-24 Eylül tarihlerinde henüz vizyona girmeyen Garip Bülbül Neşet Ertaş, Mahalleden Arkadaşlar, Çakallarla Dans-6, Komutan, Tamirhane, Sil Baştan Kaynanam, Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey ve çok sayıda film vizyon öncesi Türkiye’deki sinema işletmecilerine Bodrum’da özel gösterimlerle tanıtılacak.
 
24 Eylül Cumartesi günü saat 20:00’de Trafo Bodrum‘da gerçekleşecek 10. Bodrum Türk Filmleri Haftası açılış töreninde yönetmen, yapımcı, etkinliğe katılan sanatçılara ve katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri sunulacak. Saat 21:00’den itibaren Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğinde, Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği oyuncular Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Deniz Can Aktaş ve Erkan Kolçak Köstendil’in katılımıyla 21 Ekim’de vizyona girecek olan Bandırma Füze Kulübü özel gösterim, gala ve basın toplantısı gerçekleştirilecek. 

Ayrıca bu yıl ilk kez pandemi döneminde beyaz perdelerin kararmaması için emek ve desteğini esirgemeyen kişi ve kurumlara Bodrum Sinema Kültür Derneği tarafından vefa ödülleri sunulacak.

Aynı akşam eş zamanlı olarak İskele Meydanı’nda Çakallarla Dans 6‘nın yönetmeni Murat Şeker ve oyuncuları Didem Balçın ile Murat Akkoyunlu’nun katılımıyla tanıtımı yapılacak, sonrasında Çakallarla Dans 5’in halka açık gösterimi gerçekleştirilecek. 

İskele Meydanında halka açık gösterimler 25 Eylül Pazar akşamı Kesişme : İyi ki varsın Eren, 26 Eylül Pazartesi akşamı Dilberay ve 27 Eylül Salı akşamı Benden ne olur filmleri ile devam edecek.

10. Bodrum Türk Filmleri Haftası Dere Tepe Sinema Günleri kapsamında Mumcular Meydanında 25 Eylül Pazar akşamı saat 20:00’de Kesişme: İyi ki Varsın Eren ve 26 Eylül Pazartesi akşamı saat 20:00’de Dilberay filmleri halka gösterilecek. 

Hafta boyunca Oasis Cinemarine sinemalarında ise halka açık 28 film gösterimi yapılacak. 

Etkinliğin tüm gösterim programına www.bodrumturkfilmleri.com adresinden ulaşılabilir.