Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Bodrum Belediye Meclisinin aralık ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin mazeret göstererek katılmadığı toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü.

Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Konacık Mahallesindeki Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda işaret dili tercümanı Gülsem Talay, toplantı boyunca konuşulanları işaret dili ile tercüme etti. 

Toplantının başında tarihçi yazar Yrd. Doç. Dr. Mizyal Şengil, Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ve kadın hakları ile ilgili bir konuşma yaptı. Toplantının ilk gündem maddesi “İlçede yapılacak kültür, sanat ve spor etkinliklerinde, Belediyeye ait Kültür Merkezleri ve Spor Salonlarının ücretsiz olarak tahsis edilmesi” teklifinde Plan ve Bütçe Komisyonu ek süre talep etti. 

İkinci maddede Belediyeye bağlı Kadın Konukevi hizmetinden yararlanacak kadınlar ve yanındaki çocukları için 2022 yılı aylık harçlık miktarı belirlenmesi maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

3’üncü maddede 1/1000 ölçekli Ortakent-Yahşi Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında yaklaşık 24 dönümlük alanda ve 1/1000 ölçekli Mumcular İmar Planında yaklaşık 30 dönümlük alanda, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre uygulama yapılabilmesi için, 3194 sayılı İmar Kanununun 10. maddesine göre Belediyenin 5 yıllık imar programına bu alanların ek olarak konulması ve onaylanması hususu oybirliği ile kabul edildi.

4’üncü maddede Gürece Mahallesinde bulunan mera vasıflı, 197 ada 31 parsel numaralı taşınmaza özel eğitim gereksinimi olan bireyler için yapılacak bir okul yapılması amacıyla Mera Kanununun 14. maddesi gereğince tahsis amacı değişikliğinin yapılması teklifi, imar komisyonuna havale edildi. 

Özel kalem müdürlüğü bünyesinde bulunan toplumsal cinsiyet eşitliği bürosu ile kadın konukevi bürosu Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlanması ve müdürlük bünyesinde idari ve mali işler bürosu ile şehit yakınları ve gazi hizmetleri bürosu kurulmasını öngören 5’inci gündem maddesi ile belediyenin kendi iç denetimi için müfettiş görevlendirmesini içeren 6’ncı gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi. 

7’nci gündem maddesinde halen gayri faal durumda olan ve hiçbir borç ya da alacağı bulunmayan Nubak Sağlık Hiz. Dan. Med. İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne ait tüm hisselerin, Belediyeye karşılıksız bağışı ile ilgili talebin ve bununla ilgili Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yetki verilmesi İYİ Partili üyelerin karşı oyuna rağmen, CHP'li üyelerin oyları ile, oyçokluğuyla kabul edildi. 

8’inci gündem maddesinde ise Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait 2021 yılı gider bütçesinde ödeneği kalmayan 03.5.5.02 Taşıt Kiralaması Giderleri kalemine 3.050.000,00-TL ve 03.7.3.03 Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri kalemine 500.000,00-TL olmak üzere toplam 3.550.000,00-TL ödenek aktarımı yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Toplantı sonunda Pazarcı esnafı olduğunu dile getiren bir vatandaş, yeni yapılan Turgutreis pazarının hizmete girmesiyle giysi ve gıda pazarının birbirinden ayrılacağını bunun da Pazarcı esnafının işlerini olumsuz yönde etkileyeceğini dile getirerek, Turgutreis otogarına giysi ve gıda pazarının açılmasını, yeni yapılan pazaryerinde de pazarcılığa yeni başlayan kişilerin tezgah açması önerisinde bulundu. 

Başkan Aras ise pazaryeri yapılan bölgenin imar planları ile belirlendiğini dile getirerek “Daha önce Turgutreis Belediyesi’nin aldığı karara göre oraya bir pazaryeri inşa edildi. Pazaryerinin oraya taşınma sebebi çarşı trafiği ve orada yaşayan insanların mağduriyetinin bir sonucu. Sokaklara açılan pazarlarda o bölgeye itfaiye ambulans giremiyor. O yüzden o çarşıda ciddi bir sıkıntı vardı. Turgutreis’in mevcut pazaryeri de gerçekten çağdışı bir pozisyonda idi” diye konuştu. 

Muhabir: Hamdi Yörür