Bodrum'un Gururu Oldular...

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen Türkiye Plaj Voleybolu Şampiyonasına katılan Bodrum Doğuş Spor Kulübü sporcuları Türkiye ikincisi oldu.

Bodrum'un Gururu Oldular...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Selçuk Belediyesi, SWS Sports, Beach-It işbirliği ile Selçuk Pamucak Plajı’nda düzenlenene turnuvaya Türkiye'nin birçok bölgesinden takımlar katıldı.  

Bodrum Doğuş Spor Kulübü'nde antrenörleri Refik İpçi ile çalışan ve her ikisi de 2007 doğumlu Canay Durmaz ve Bensu Naz Kütüklü, güçlü rakipleri Muğla Büyükşehir Belediye, İstanbul Kartal Anadolu ve İzmir Özateş Voleybol Spor Kulübü ile çifter maç yaptı. Müsabakalar sonunda İzmir Özateş birinci, Bodrumlu gençler ise ikinci oldu. 

Bodrum’da plaj voleybolu antrenman sahası olmadığı için çalışmalarını Cumhuriyet ilköğretimin okulu spor salonunda yaptıkları antrenmanlarla sürdüren genç sporcular, elde ettikleri dereceyle Bodrum'un gururu oldular.

Turnuvada genç sporcuların formaları olmadığı için formayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bildirildi. Sponsor desteği de olmayan sporcuların tüm masraflarını ise velileri karşıladı. 

Şampiyonada ayrıca Doğuş Spor Kulübü’nün küçükler takımı da ikinci oldu. 

Öte yandan Bodrumlu genç sporcuların bu başarısı amatör kulüplerin derinden yaşadığı ekonomik sıkıntı ve imkansızlıkları da bir kez daha gündeme getirdi. Spor insanları, amatör branşlardaki spor kulüplerinden Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu’nda bir buçuk saatlik çalışma ücreti olarak 112,5 TL alındığını ve birçok kulübün çalışmalarını bu yüzden okulların kısıtlı salonları ve sahalarında yaptığına dikkat çekerek yerel yönetimlerin bu tür sorunlara çözüm bulması talebinde bulundu.