ÇOK İLGİNÇ GİRİŞİM FİKİRLERİ ÇIKTI…

BESİAD ve KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin dördüncü...

ÇOK İLGİNÇ GİRİŞİM FİKİRLERİ ÇIKTI…
BESİAD ve KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin dördüncü grubu eğitimlerini başarı ile tamamladı.

Girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarının amaçlandığı eğitimler Bodrum’da üniversite, KOSGEB, İŞ-KUR ve BESİAD’ın işbirliği ile düzenleniyor. 32 saatlik eğitimin sonunda başarılı olanlara “Girişimcilik Eğitim Belgesi” verilecek. Bu belge sahibi olanlar da KOSGEB’ten 50 bin lira hibe, 100 bin lira geri ödemeli destek alabiliyor.

BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu, BESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Sezgin, Altan Tezgider, Mithat Karabıyık ve Kamil Küsülü, 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan girişimcilerin son dersine katıldılar. Birçok girişim fikirlerinin olduğu grupta en dikkat çeken girişim fikri ise; anne sütünü veya bebeklerin ilk saçını mücevhere dönüştüren Ayşe Abuşoğlu’nun iş fikri oldu.

BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu, dördüncüsü düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik kursunun 2017’nin son kursu olduğunun bilgisini vererek şöyle konuştu; “Umuyorum sizler için çok faydalı olmuştur. İnşallah hepiniz kendi işlerinizi kurduktan sonra, sizleri de derneğimizde aktif birer üye olarak görürüz. Bodrum ekonomisine destek ve katlı sağlayan, en azından yerel dokusunu koruyan işletmeler olursunuz. Sizleri üç beş yıl sonra aramızda görmeyi umuyoruz. Derneğimiz adına Gülay hocama da teşekkür ediyorum…”

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Yardımcı Doçent Dr.Gülay Hız “Çok güzel bir gruptu. Umuyorum alacakları bu sertifikalar umutlarına yol olur. Dilerim başarılı girişimciler olursunuz. Sizler çok para kazanırsanız, ülkemiz ve bizler de kalkınırız” dedi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi süreci ile ilgili bilgileri de paylaşan Yardımcı Doçent Dr.Gülay Hız en ilginç iş fikri ile ilgili soruya ise “Anne sütünün zemin alındığı ve bebek saçının kullanıldığı kolye tasarım işi bu eğitim grubundaki en ilginç girişim fikri olarak çıktı. İnanıyorum ki BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan hanım da çocukları için birer kolye yaptırır” yanıtını verdi.

ANNE SÜTÜNÜ MÜCEVHERE DÖNÜŞTÜRÜYOR…

Grubun bu en ilginç iş fikrinin sahibi Ayşe Abuşoğlu;“Ben anne sütünü mücevhere dönüştürmeye başladım. Yaklaşık altı aydır tasarımlar yapıyorum. Oğlum doğduktan sonra bu ilham geldi. Annelere ömürleri boyunca birkaç kez yaşayabilecekleri ve çok kısa bir süre sahip olabilecekleri anne sütü gibi bir mucizeyi ileride evlatlarına miras bırakabilecekleri bir tasarıma dönüştürüyorum. İçine bebeklerin ilk kesilen saçları, ilk düşen dişlerini tasarlıyorum” dedi. Abuşoğlu instagram’dan TyanaTasarım adı ile tasarımlarını sergilediğini kaydederken, bu tür tasarımların dünyada birkaç anne tarafından yapıldığını, ancak Türkiye’de bir ilk olduğunun da bilgisini verdi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenleniyor.