Dünya Şampiyonasına Katılacak

Bodrum’da yaşamını sürdüren milli sörfçü Kuzey Öztaş, dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Dünya Şampiyonasına Katılacak

Bodrum’da yaşamını sürdüren ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü'nde öğrenim gören milli sörfçü öğrencisi Kuzey Öztaş, İzmir Urla’da yapılan Milli Takım Seçme Yarışları'nda Türkiye birincisi oldu. 

Öztaş, bu başarısıyla 12-25 Ağustos tarihleri arasında İsviçre'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. 

6 yaşındayken babasının yönlendirmesiyle başladığı sörfte, daha önce dünya ikinciliği ve Avrupa dördüncülüğü de elde eden, arkadaşlarının 'Kuzey Rüzgarı' lakabını taktığı Öztaş, "Dünya Şampiyonası'nda yer almak muhteşem bir duygu. 21 yaş altı kategoride ülkemi temsil eden tek kişi olacağım. Heyecanlıyım, günlerim çalışarak ve şampiyonayı düşünerek geçiyor. Elimden gelenin en iyisini yaparak başarılı olmak istiyorum" dedi.

12 YAŞINDA DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

İzmir'de profesyonel bir kulübe yazılarak sörf tutkusunu daha da geliştiren Öztaş, yeteneğini kısa sürede kanıtlayarak başarı basamaklarını hızla çıktı. 2013 yılında, 'ıfca slalom' alanında U13 kategorisinde dünya ikincisi, 2015'te Avrupa dördüncüsü olan Öztaş, 2016 yılında da milli takıma seçildi. Şimdiye dek Türkiye genelinde düzenlenen birçok yarışmada madalya almayı da başaran Öztaş, 21 yaş altı kategoride Dünya Şampiyonası'na gitme hedefini de bu yıl gerçeğe dönüştürdü. Türkiye Yelken Federasyonu'nun (TYF) düzenlediği IQ Foil Milli Takım Seçme Yarışları'nda birinciliğe adını yazdıran Öztaş, İsviçre'deki şampiyonada da madalya için mücadele edecek.