Sıcak Hava Bunaltıyor...

Hava sıcaklığının 36 dereceye çıktığı Bodrum’da yerli ve yabancı turistler, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Bodrum esnafı ise özellikle yerli turistin bozulan ekonomiden dolayı harcama yapamadığını dile getiriyor.

Sıcak Hava Bunaltıyor...

Hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 22 dereceye yükseldiği Bodrum’da sahillerde gözle görülür yoğunluk yaşandı. Özellikle Paşatarlası sahili, yerli turistler ile ilçede yaşamını sürdüren vatandaşların akınına uğradı. Sıcak havadan bunalanlar kendilerini denize attı. 

Sahil kenarındaki işletmeciler ise ekonomik krizin yerli turizmi etkilediğini söyledi. Kumbahçe sahilindeki işletmecilerden Alaattin Erdoğan, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Az çok iş yapıyoruz ama yerli turistin alım gücü yok. Her şey pahalı. Her yerli turist oturamıyor ama yabancılardan gelenler oluyor. Geçen sene biraz daha ucuzdu, insanlar yiyip içebiliyordu. Şimdi yiyip içemiyorlar. Yerli turizmde sıkıntı var fakat yabancı turist geçtiğimiz yıla göre daha iyi. Onların alım gücü iyi. Bahşiş de verebiliyorlar.”

Bodrum’da hava sıcaklığı yeni haftada 32-33 derece dolaylarında olacak.