5199 SAYILI KANUNA TEPKİ VAR

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na...

5199 SAYILI KANUNA TEPKİ VAR
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na Bodrum Hayvan Hakları Derneği tepki gösteriyor.

Türkiye genelinde yapılan eylemlerle hayvanseverlerin tepki gösterdiği yasa taslağı şu anda mecliste. Ancak tepkiler nedeniyle görüşmelere başlanmadı.

Hayvanseverler tasarının bu haliyle yasalaşmasını istemiyor. Hayvanların yaşama haklarının bu tasarı ile ellerinden alınacağını savunan Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, Kent Haber'e açıklamalarda bulundu. Uslu şunları söyledi:

"Biz zaten mevcut 5199 sayılı yasanın yetersizliğinden sürekli şikâyet ediyoruz. Bu da yetmez gibi yeni çıkacak olan yasa taslağında olumsuzlukların çok daha fazla olduğunu gördük. Bu yüzden ülke genelinde sık sık eylemler yapılıyor. Tasarı evlerde hayvan besleme sayısını sınırlama yetkisi veriyor. İnsanların evlerinden bu hayvanlar alınıp doğal yaşam alanlarına terk etmek bu hayvanların ölüm fermanını çıkartmak anlamına geliyor. Ormanlık alanlara bu hayvanların bırakılması çok yanlış. Taslakta ayrıca sokaklarda başı boş hayvan gezmeyecek diyor. Biz buna katılımıyoruz sokaklarda çok iyi bakılan hayvanlar var. Biz bu yasaya karşıyız. Yine tasarıda uyutma yani öldürme maddesinin düzenleniyor olması bizim için son derece endişe verici. Kısacası biz bu yasayı istemiyoruz" dedi.