Dünya Dans Günü Kutlandı

29 Nisan Dünya Dans Günü kutlaması, Bodrum Kalesi’nde düzenlendi. Yaklaşık 350 dansçı tarafından, 34 dans gösterisi sunuldu.

Dünya Dans Günü Kutlandı

Bodrum Dans Kulübü tarafından 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen Dünya Dans Günü kutlaması, bu yıl da Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, büyük ilgi gördü. Kutlamada zumba, pop dans, caz dans, serbest stil, bale, sirtaki, flamenko, halkoyunları, hip hop gibi dansların sergilendiği 34 farklı gösteri sunuldu. 

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, etkinlikte yaptığı konuşmada Dünya Dans Günü kutlamasının müslüman ülkeler arasında ilk olarak Bodrum Dans Kulübü tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Sözlerinin devamında Bodrum’da dansın çok iyi bir seviyeye geldiğini ifade eden Özvezneci, şöyle konuştu;

“Muğla’da tüm spor branşlarının bir araya getirdiğinizde bugüne kadar 31 milli sporcu çıkmış. Ancak dansta sadece Bodrum’daki kulüplerin çıkardığı milli sporcu sayısı şu an itibariyle 120’yi geçti. Tüm spor branşlarından çok daha fazla milli sporcu yetiştiren kulüplerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bir çocuk milli sporcu olduğu zaman geleceği çok parlak oluyor. O milli sporcularımızın birçoğu bugün gösterilerini yapıyorlar.” dedi.

Bodrum Kalesi'nde ilgiyle izlenen gösteriler yaklaşık 3 saat sürdü.